Ga naar de inhoud

Succes met e-commerce – PIM systemen

In de dynamische wereld van e-commerce, is gestructureerde en geoptimaliseerde productinformatie van cruciaal belang. Bedrijven streven steeds meer naar het leveren van consistente en kwalitatieve productinformatie aan klanten, ongeacht het verkoopkanaal. Dit heeft geleid tot de opkomst van productinformatie systemen, oftewel PIM systemen in de zakelijke markt.  

Wij gingen in gesprek met Tomas Hesseling, Strategisch Consultant bij Ergonode en expert op het gebeid van PIM systemen. Hij vertelde ons meer over de opkomst van PIM, de ontwikkelingen en wanneer en hoe je een PIM systeem het beste kunt inzetten. In dit artikel bespreken we enkele highlights. Bekijk ook het hele interview over PIM systemen.⬇️ 

Product Informatie Management Systeem

Een Product Informatie Management (PIM) systeem, is een oplossing die wordt gebruikt om productinformatie te beheren en te organiseren. Het belangrijkste doel van een PIM-systeem is het beschikbaar stellen en centraliseren van up-to-date en relevante productinformatie, voor verschillende processen en kanalen. De belangrijkste functionaliteiten van een PIM systeem zijn onder anderen: 

  1. Productinformatiebeheer: een PIM systeem biedt je één centrale plek voor het bijwerken, verzamelen en beheren van alle informatie over je product. 
  2. Optimaliseren van de datakwaliteit: biedt hulp bij het handhaven van consistente en up-to-date productinformatie. Het biedt tools voor het valideren en standaardiseren van gegevens, zodat fouten worden geminimaliseerd.
  3. Workflow beheer: ondersteuning van workflows voor goedkeuring en publicatie, wat teams in staat stelt bij het beter samenwerken bij het bijwerken en publiceren van productinformatie.  

 Wil je meer weten over PIM systemen? Bekijk dan hier het volledige interview!

Meer weten over de mogelijkheden binnen e-commerce?

Bij SucceedIT helpen wij onze klanten vooruit, ook op het gebied van e-commerce en PIM systemen. Wil jij je verder verdiepen in e-commerce en B2B portalen? Wij hebben de kennis in huis, het netwerk en we weten dat e-commerce meer is dan het bouwen van een portaal of webshop. Wij helpen je graag verder!

 

De mogelijkheden voor jouw bedrijf

Meer weten of benieuwd naar welke stappen jouw bedrijf kan maken op het gebied van e-commerce? Neem dan gerust contact op met Samanta Pijl, e-commerce Consultant bij SucceedIT.