Ga naar de inhoud

Sparkles – tijd en geld besparen dankzij Business Central

Sparkles maakt gebruikersvriendelijke online software waarmee bedrijven en consumenten hun eigen kaarten en uitnodigingen voor grote levensmomenten kunnen personaliseren en bestellen. Met ruim 50 webshops biedt zij online software aan die zij continu innoveert en verbetert. Ze wil hierbij de beste gebruikerservaring bieden voor haar klanten. Sinds de start in 2011 is Sparkles uitgegroeid tot één van de grootste e-commerce spelers voor gepersonaliseerd life-event-drukwerk in Nederland en België.

Naar Business Central cloud

Sparkles maakte sinds 2017 gebruik van Dynamics NAV, maar merkte dat het systeem hen niet meer voldoende kon ondersteunen bij de huidige bedrijfsprocessen. Zo bestond er geen koppeling tussen hun backoffice, de inkoop, voorraad, en hun ERP-systeem. En omdat in hun processen veel handwerk verricht werd, ontbraken ook het overzicht en de controle. Het werk zou een stuk makkelijker en leuker kunnen, en het moest daarom anders, vonden ze! Deze  verandering vonden zij in het toekomstbestendige Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Ben jij klaar voor de overstap naar Business Central?

In ons Whitepaper Upgraden van NAV naar Business Central lees je niet alleen waarom je overstappen naar Business Central een goed idee is. Ook vertellen we je hoe je het project aanpakt. We doen dit allemaal voor een vaste prijs, geen verrassingen, je weet precies waar je aan toe bent.

Perfect match

Sparkles besloot op zoek te gaan naar een nieuwe ERP-partner en kwam al snel in contact met SucceedIT. SucceedIT bleek een betrokken en pragmatische partij. Zij begreep de uitdagingen waar Sparkles mee te maken had en keek vooruit. Precies wat Sparkles zocht in een partner.

Naast een technische upgrade met een aantal optimalisaties, koos Sparkles ervoor om de Add-on Document Capture te installeren. Deze slimme en handige uitbreiding op Business Central automatiseert en stroomlijnt de documentafhandeling. Met deze oplossing worden de facturen en documenten van Sparkles nu automatisch gedocumenteerd in Business Central. Dat bespaart Sparkles veel tijd en geld.

Het project

“Het traject verliep soepel, er waren geen verrassingen. Er was 100% inzet van beide partijen en veel draagvlak voor de upgrade. Je merkt dat de training en begeleiding toch vrij snel wegzakken en men in oude patronen terugvalt. We hebben er daarom voor gekozen om een aantal extra trainingen en workshops te organiseren die aansloten op de implementatie. Intern hadden we ook iemand op het project gezet die er tijd voor en affiniteit mee had en dat helpt ook enorm”, aldus Edward HamoenController en Key-user in het project.

Resultaat

Edward: “De functionaliteit en de look-and-feel van Business Central zijn een stuk prettiger en passen meer bij deze tijd. De on-premise performance van Dynamics NAV was slecht. De performance en het gebruiksgemak van Business Central zijn stukken beter en het draait als een zonnetje. Door de upgrade werken we efficiënter. We hebben nu direct inzicht in onze performance en door het grotere gebruiksgemak van Business Central werkt iedereen met dezelfde gegevens. We hebben nu meer overzicht en controle over onze inkoop en voorraad en er wordt veel minder handwerk verricht. Daarnaast is een goede en betrokken consultant op het project een echte verademing. SucceedIT was heel goed in staat om onze business en IT bij elkaar te brengen. Dat het ook nog eens heel gezellig was om SucceedIT als partner bij ons te hebben, is mooi meegenomen!”

Volgende stap

“Het vervolg van het project bestaat uit een optimalisatietraject. Daarin worden het inkoopproces en de rapportages geoptimaliseerd en zullen we de facturering van de zakelijke markt verder verbeteren. We zullen SucceedIT zeker vaker vragen om met ons mee te denken over het optimaliseren van onze bedrijfsprocessen.”

Een ERP-project met SucceedIT

SucceedIT heeft al meerdere bedrijven van Dynamics NAV overgezet naar Business Central. Wij doen dit snel en fixed-price. Dat levert én een toekomstbestendige Microsoft-oplossing op die zich razendsnel ontwikkelt en onderdeel is van cloud-platform Microsoft 365, én een samenwerking met een jonge en pragmatische Microsoft-partner die jouw bedrijf op een frisse en effectieve manier helpt bij een optimale inrichting van Business Central. Wacht niet langer en neem contact op om kennis te maken en geheel vrijblijvend te bespreken wat de mogelijkheden zijn.