Ga naar de inhoud

Van Dynamics NAV naar de Cloud

Alles wat je moet weten als je een overstap van Dynamics NAV naar Business Central overweegt. 

Van Dynamics NAV naar de Cloud

Maak je gebruik van Dynamics NAV (Navision)? Grote kans dat je dat je tegen een aantal uitdagingen loopt. Beperkte schaalbaarheid en belemmering van groei, verouderde technologie, veel maatwerk en inefficiënte processen. En wist je dat Dynamcis NAV niet meer geüpdatet wordt? Dit allemaal heeft serieuze impact op de beveiliging en stabiliteit van jouw omgeving en daarbij op jouw gehele bedrijfsvoering. 

Tijd om je te verdiepen in de mogelijkheden, waarbij een overstap naar een andere oplossing voelt als een grote stap. En terecht! Maar met de opvolger van Dynamics NAV, Dynamics 365 Business Central en goede begeleiding ben jij in staat om deze overgang succesvol en soepel te maken!  

Het stappenplan

Upgraden van Dynamics NAV naar Business Central

Wil jij weten hoe een upgrade van Dynamics NAV naar Business Central eruit ziet? Bekijk dan nu het stappenplan waarin wij je uitleggen waarom het belangrijk is om te kiezen voor upgrade-analyse en wat dit precies inhoudt.

De mogelijkheden die Business Central jou biedt

De opvolger van Dynamics NAV (Navision), Dynamics 365 Business Central biedt jou een aantal grote voordelen.

Cloudgebaseerd ERP

Business Central is een cloudgebaseerde ERP oplossing, welke jou meer schaalbaarheid en flexibiliteit biedt. Je bent als bedrijf eenvoudig in staat om op- of af te schalen op basis van de behoeften binnen je bedrijf. Dit zorgt ervoor dat je aanzienlijke kosten kunt besparen.

Gebruiksvriendelijkheid

De intuïtieve interfaces leggen de focus op gebruiksvriendelijkheid en helpen je in het versnellen van het adoptieproces. Dit maakt deze oplossing toegankelijk voor verschillende typen gebruikers binnen jouw bedrijf

Flexibiliteit met apps

Maak gebruik van apps om te voorzien in de specifieke behoeften van jouw bedrijf en vermijdt hierdoor uitgebreide maatwerkoplossingen. Zo zorg je ervoor dat je niet vast komt te zitten aan je IT partners, werkt jouw oplossing ook na updates altijd zoals het hoort en verlaag je de onderhoudskosten.

Zorgeloze updates

Met Business Central maak je altijd gebruik van de nieuwste versie. Je hoeft je geen zorgen te maken over handmatige updates en werkt altijd met de nieuwste functionaliteiten.

Naadloze integratie mogelijkheden

Business Central integreert naadloos met alle Microsoft oplossingen en andere externe systemen. Dit vereenvoudigd gegevensuitwisseling en stelt gebruikers in staat om efficiënter te werken en gebruik te maken

Van Dynamics NAV naar Business Central

Een toekomstbestendige oplossing

Hadec is naast de overstap van Dynamics NAV 2016 naar Business Central, aan de slag gegaan met de verder optimalisatie hun interne processen. Ontdek in deze blog welke stappen zij hebben gezet. 

4 redenen waarom je je moet verdiepen in een overstap

Maak jij je soms zorgen over de software die je gebruikt voor je bedrijfsprocessen? En spelen onderstaande gedachten regelmatig door jouw hoofd?

  • We moeten de software updaten, maar met al dat maatwerk kost dat ons een vermogen.
  • We draaien nog steeds op verouderde versies van Dynamics NAV, kan dat nog wel?
  • Binnenkort ondersteunt Microsoft onze Dynamics NAV omgeving niet meer, welke consequenties heeft dat voor mijn bedrijf?
  • Ik kan geen nieuwe licenties kopen voor Dynamics NAV

Dan wordt het hoog tijd om de upgrade van Dynamics NAV naar Dynamics 365 Business Central serieus te nemen. Want je wilt gebruikmaken van de nieuwste technologie rondom factuurherkenning, managementrapportages en apps. Een cloudoplossing van Microsoft waarmee je klaar bent voor de toekomst en ook nog eens kosten bespaart.

Hoe verloopt een overstap naar Business Central >

Van Dynamics 365 NAV naar Business Central

Wil je weten wat een overstap specifiek voor jouw versie van Dynamics NAV betekent?

Dynamics NAV 2009 R2
Dynamics NAV 2013
Dynamics NAV 2013 R2
Dynamics NAV 2015
Dynamics NAV 2016
Dynamics NAV 2017
Dynamics NAV 2018