Ga naar de inhoud

Robot Vloerverwarming – Vlekkeloze implementatie van Dynamics NAV en EasyStock

“Eindelijk volledige controle over de voorraadplanning”

 

Robot Vloerverwarming levert complete vloerverwarmingssystemen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Robot is een echt Nederlandse organisatie, waar kwaliteit, betrouwbaarheid en service hoog in het vaandel staan. Om dit hoge serviceniveau te kunnen blijven leveren, zijn goede oplossingen op het gebied van Enterprise Resource Planning en voorraadbeheer van essentieel belang.

NAVConsultants (onderdeel van SucceedIT) verzorgde voor Robot Vloerverwarming de upgrade van NAV 2013 naar NAV 2017. Daarnaast werd EazyStock geïmplementeerd, het met Microsoft Dynamics NAV geïntegreerde systeem voor voorraadoptimalisatie. Samen met Sim Woud (Algemeen directeur) en Roland van Sonsbeek (Operationeel Manager) kijken we terug op de implementatie van deze softwareoplossingen.

Pragmatische aanpak

Door een negatieve ervaring met de vorige NAV-leverancier, ging Robot in de zomer van 2017 op zoek naar een nieuwe partner. SucceedIT stond al snel op de short list. Sim Woud: “Er was direct een klik met hun NAV-specialisten. En ook hun pragmatische manier van benaderen bevalt ons, ze reageren altijd snel en adequaat op onze vragen. Daarnaast vinden wij het erg prettig dat we bij SucceedIT een vaste consultant hebben. Dat voelt vertrouwd en daardoor kunnen we snel schakelen.”

Optimaal voorraadbeheer

Robot Vloerverwarming werkt als sinds 2014 naar alle tevredenheid met Dynamics NAV. Alleen de oplossing voor voorraadbeheer in NAV kon een stuk beter. SucceedIT bood aan om voorraadoptimalisatie met behulp van EazyStock te implementeren.
“De implementatie van EazyStock is vlekkeloos verlopen”, aldus Operationeel manager Roland van Sonsbeek. “Even dreigde het mis te gaan, door de enorme werkdruk aan onze kant. We gingen er eigenlijk vanuit dat we de deadline niet zouden halen, maar SucceedIT heeft adequaat ingespeeld op de situatie waardoor we alsnog volgens schema live gingen!”

Geen maatwerk nodig

SucceedIT en Robot spraken af de hoeveelheid maatwerk te minimaliseren, zodat de oplossing relatief eenvoudig bleef en de kosten niet onnodig zouden oplopen. Van Sonsbeek: “Daar hebben ze zich echt aan gehouden. De oplossing is vrijwel helemaal standaard. Eindelijk hebben we nu volledige controle over onze voorraadplanning.”

Begrip voor de bedrijfsprocessen

Van Sonsbeek is zeer te spreken over de samenwerking met SucceedIT. Hij benadrukt hoe belangrijk het is dat een partner jouw bedrijfsprocessen snapt. “De consultants komen veel bij ons over de vloer en zijn heel proactief. Zo blijven we goed geïnformeerd over wat er wat er mogelijk is en wat er beter kan.

Bij Robot wordt de opgedane kennis nu zelf verder op- en uitgebouwd. “In de toekomst willen we graag nog het scanningsproces van onze voorraad verbeteren, VOIP invoeren en de efficiency binnen onze processen blijven verhogen. Uiteraard doen we dit in samenwerking met SucceedIT, want zij hebben bewezen dat samenwerking met een NAV-partner ook goed kan verlopen! SucceedIT is onze betrouwbare partner voor de toekomst.”