Ga naar de inhoud
SucceedIT Rick Team medewerkers Microsoft Dynamics 365 Business Central

Stappenplan Upgraden van NAV naar Business Central

Upgraden van NAV naar Business Central Online in 5 stappen 

Het kan zijn dat je twijfelt over een overgang naar Business Central online. Wij begeleiden bedrijven bij een soepele en fixed price overgang waarbij wij oog hebben voor procesoptimalisatie, foutkans reductie en samenhangend IT-landschap. Met het stappenplan van slechts vijf stappen, zie je direct hoe een upgrade project er in de praktijk uitziet.

Heb je nog niet direct zin in een kennismaking dan kun je eerst onze whitepaper over upgraden naar Business Central lezen.  

Stap 1: Kennismaking met SucceedIT 

Stel je eens de vraag of je tevreden bent met je huidige partner en is deze partner ook geschikt is je naar Business Central Online te brengen?  

SucceedIT  is al sinds 2018 actief met het upgraden van oude NAV / Navision versie naar Business Central. Zelfs klanten op versies van 20 jaar oud zijn door ons overgezet naar Business Central online.   

Plan een afspraak met Martin of Janno voor een eerste kennismaking. 

Microsoft Dynamics 365 Business Central partner kennismaken
SucceedIT gold partner Microsoft Dynamics 365 business Central

Stap 2: Analyse, stappenplan en begroting 

Na de kennismaking heb je een idee met wie je te maken hebt en hebben wij een beeld van jouw organisatie en IT-vraagstukken. Om precies te weten waar je aan toe bent en niet voor verrassingen komen te staan doen wij een gedegen maar snelle analyse. We komen een dag bij je op bezoek en je ontvangt van ons een rapportage met daarin de aanpak, het verbeterpotentieel en de financiële businesscase. De upgrade wordt grotendeels fixed price aangeboden.  

Laat de kennismaking maar zitten! Plan hier een analyse:

Stap 3: Technische upgrade van NAV naar Business Central online

Na de analyse en bespreking van de roadmap is veel duidelijk geworden voor jullie als voor ons. Je besluit de stap te nemen en over te gaan naar Business Central online.

De licenties worden omgezet naar Business Central Online licenties, SucceedIT is nu formeel jullie nieuwe Microsoft partner.

Daarna starten we met de technische overzetting van oud naar nieuw. Upgraden is een technische truc waarbij jou oude Dynamics NAV / Navision omgeving inclusief data (stamgegevens, transacties, financiële historie) wordt overgezet.

Een technische upgrade gaat wat ons betreft altijd gepaard met het minimaliseren van het klant specifiek maatwerk en het optimaliseren van de bedrijfsprocessen.

Technisch upgrade van NAV naar Dynamics 365 Business Central
Optimaliseren NAV naar Business Central

Stap 4: Optimalisatie, haal het maximale uit Business Central Online

De verbeterpunten die tijdens de analyse aan het licht zijn gekomen zijn allemaal uitgewerkt in de analyse en SucceedIT heeft een advies uitgebracht over hoe deze optimalisatie-punten te realiseren. Hierbij proberen wij weg te blijven van maatwerk maar oplossingen te vinden binnen de standaard, het Microsoft365 platform en appsource. Als onderdeel van het project worden de verbeteringen gerealiseerd en in workshops getoond en besproken. 

Stap 5: Go-live met Business Central online

Het maakt niet uit wanneer je de go-live plant, alle data gaat mee van oud naar nieuw. De cijfers van vrijdag in het oude systeem zijn gelijk aan de cijfers op maandag in het nieuwe systeem. Geen gedoe dus met de jaarrekening of de accountant.

Wel moet er goed getest worden voor de go-live kan gebeuren. Training, test, acceptatie en het opstellen van werkinstructies is nodig om te komen tot een soepele go-live.

De go-live wordt in detail gepland om geen verassingen te hebben. In de dagen na de go-live bieden wij extra ondersteuning aan jouw organisatie.

Live gang Microsoft Dynamics 365 Business Central