Ga naar de inhoud

Leenders: een soepele overgang van NAV2013 naar Business Central

Een prachtig ambachtelijk Nederlands bedrijf gevestigd in Oirschot, met kwalitatieve en stijlvolle producten. Leenders bouwt en levert haardkachels. Het proces valt niet uit te leggen, je kunt beter dit filmpje bekijken.

De haarden worden met de hand gemaakt, waarbij het hele ‘bouw’-proces voor één haard door één en dezelfde medewerker wordt afgerond. Van start tot eind. Een stijlvol en innovatief product. Leenders is continu op zoek naar een versimpeling van het proces, hergebruik van componenten, en een slimmere manier van bouwen. Maar altijd met het uitgangspunt dat de kwaliteit van het product top is en blijft. Deze haardkachels gaan een leven lang mee.

Een perfect match

SucceedIT en Leenders bleken al snel goed bij elkaar te passen. Ze delen het innovatieve karakter, het altijd zoeken naar optimalisatie van het proces en het vasthouden aan principes. “We hebben bij SucceedIT een one-stop-shop leverancier voor voorraadoptimalisatie en ERP gevonden: EazyStock en Microsoft Dynamics 365 Business Central! ”Leenders: “Vanuit de markt hoorden wij dat SucceedIT een prettige partij is. Daarna hebben wij een referentiebezoek gebracht aan Robot Vloerverwarmingen. Zij waren erg enthousiast over SucceedIT en lieten ons een goedwerkende EazyStock- en Dynamics-omgeving zien. Zo opgebouwd als wij het ook voor ogen hadden.

leenders dynamicsconsultats

De overgang van NAV2013 naar Business Central is soepel verlopen

Harrie Leenders

We zijn toen gestart met de implementatie van EazyStock, een oplossing voor voorraadoptimalisatie waarbij intelligente software het voorraadniveau minimaliseert én de uitleveringsgraad maximaliseert. Simpelweg op het juiste moment de juiste hoeveelheid bestellen. Deze oplossing helpt ons bij de inkoop en om grip te houden op de voorraden.

Upgrade naar Business Central

Na de implementatie van EazyStock hebben we na de zomer van 2020 doorgepakt en ook de upgrade van Microsoft Dynamics NAV2013 naar Business Central in de cloud bij SucceedIT neergelegd. De overgang van NAV2013 naar Business Central in de cloud is soepel verlopen. Mede omdat er nauwelijks maatwerk nodig was. Hoewel we qua proces niet veel hebben veranderd, heeft Business Central het voordeel dat je overal makkelijk kunt inloggen met je Microsoft 365-account. Dankzij dit cloudplatform is anywhere, anytime nu een feit.

Wil jij ook mee met de tijd en je bedrijf laten groeien?

Wil je weten of Business Central de juiste oplossing is voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op!

De volgende stap

Het verder optimaliseren van de processen is een volgende stap. Wij verwachten veel van de AppSource en de upgrades. Dankzij het cloud principe gebruik je altijd de nieuwste versie van de software en is er geen intensief upgradetraject meer nodig in de toekomst. Daarnaast beschikken we altijd over de nieuwste functionaliteit en de integratie met Office 365. Precies zoals je het wilt hebben, natuurlijk.

IT-projecten zijn altijd wel een beetje spannend, maar de upgrade is efficiënt en goed uitgevoerd en voor minder dan gebudgetteerd. Dat hoor je ook nog weleens anders om je heen. Daarnaast zijn we erg tevreden over de support van SucceedIT. Leuke mensen (en dat vinden wij ook belangrijk) die verstand van zaken hebben, snelle responsetijden en goede support!”