Ga naar de inhoud

Keizers over Business Central en magazijnscanning

Een goed back-end systeem, gekoppeld aan de webshop

Keizers is een technische handelsonderneming en groeit hard dankzij een sterke inzet op e-commerce. Keizers is gespecialiseerd in groentechniek, denk hierbij aan tuingereedschappen als heggenscharen, grasmaaiers en kettingzagen. Keizers is gevestigd in Haaksbergen en levert producten aan consumenten en de zakelijke markt. Door de groei die Keizers de afgelopen jaren doormaakte, ontstond er behoefte aan een goed back-end systeem, gekoppeld aan de webshop. Vooral op het vlak van voorraadbeheer en orderafhandeling begon Keizers de grip een beetje te verliezen.

Keizers werkte al met Microsoft 365, een keuze voor Dynamics 365 Business Central lag daarom voor de hand. Een oplossing met moderne integratiemogelijkheden en standaardmodules voor onder andere inkoop, verkoop, service, voorraadbeheer, WMS en de financiële administratie. Kortom, een oplossing waar Keizers voorlopig mee vooruit kan. We gaan in gesprek met Bas Keizers, directeur van Keizers Haaksbergen B.V.

Onze magazijnmedewerker kon zo aan de slag met de scanner, dat was super easy.

Bas Keizers

SucceedIT als ERP-partner

“SucceedIT viel ons op, omdat zij online heel actief zijn. De site is lekker duidelijk. Wij zijn een praktische club en maken dingen vooral niet moeilijk. SucceedIT past goed bij ons en de samenwerking verloopt prima. De consultants, in ons geval Gerald Loves, reageren snel en kundig.”

Keus voor Business Central

“Wij wilden perse een cloud-oplossing, als klein bedrijf zonder eigen IT-afdeling wil je het beheer zelf niet doen. Maar we zochten wel een oplossing met een goede functionaliteit voor voorraadbeheer en magazijnhandelingen. De kleinere beschikbare cloud-oplossingen zijn niet geschikt voor goed voorraadbeheer. We zijn gecharmeerd van de integratie tussen Microsoft 365 en Business Central. Business Central is relatief goedkoop in vergelijking tot andere systemen.”
Het systeem is al zo compleet, dat we geen maatwerk hebben laten bouwen. Alles wat wij willen past binnen de standaard, dat is ook een groot voordeel.

Verdient jouw webshop ook een betere integratie met je ERP?

Neem contact met ons op en we maken een analyse van jouw processen om te bepalen welke stappen jij zou kunnen nemen.

Je begon direct met scannen in het magazijn, waarom?

“De goederenontvangst-registratie moest echt beter, het vroeg veel te veel handmatig werk en er werden te veel fouten gemaakt. We moesten gaan scannen om onze voorraad snel bij te werken en accuraat te houden. Onze magazijnmedewerker kon zo aan de slag met de scanner, dat was super easy. We hebben op advies van SucceedIT gekozen voor Mobile WMS van TaskletFactory, een met Business Central geïntegreerde scanningsoplossing.”