Ga naar de inhoud

Zet jouw eerste stappen online

Als bedrijf kan het best spannend zijn om iets met e-commerce te gaan doen. Waar begin je en hoe pak je dit dan aan? Vaak wordt er direct gedacht aan de inzet van een webshop, maar er bestaan meerdere, waaronder een klantportaal. 

Zet jouw eerste stappen met een klantportaal

Met een klantportaal, digitaliseer je processen en geef je jouw klanten direct toegang tot een gebruiksvriendelijk platform, waar ze alle benodigde informatie gemakkelijk kunnen vinden. Vanuit één centraal punt hebben zij 24/7 inzicht in ordergegevens, productinformatie, facturen en nog veel meer. 

Business Central Apps SucceedIT
Business_Central_SucceedIT

Drie soorten klantportalen

Samen met onze e-commerce partner hebben wij een drietal standaard portalen ontwikkeld waarmee je snel en betaalbaar je stappen online kunt zetten. Alle drie de portalen zijn uitstekend om mee te starten en later verder uit te bouwen, zo heb je:

  1. Klantportaal
  2. Klantportaal & Catalogus
  3. B2B Bestelportaal

 

De voordelen van een klantportaal 

Directe Toegang & Transparantie: biedt klanten 24/7 toegang tot alle gewenste informatie, wat zorgt voor transparantie en verbetering van de klanttevredenheid. 

Efficiëntie & Groei: verminder handmatige taken en automatiseer jouw processen. Zo verklein je de kans op fouten en verlaag je de kosten. Dit draagt bij aan de verdere groei van jouw bedrijf. 

Verhoging Klanttevredenheid & Omzet: het portaal helpt jou je omzet verder te verhogen. Zo trek je online nieuwe klanten aan en ben je in staat de gemiddelde orderwaarde van bestaande klanten te verhogen. En verminder je de kosten door procesoptimalisatie. 

Meer weten over B2B klantportalen?

Ontdek jouw mogelijkheden

Ben jij nieuwsgierig naar de mogelijkheden in B2B portalen voor jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op, hij denken graag met je mee!

1. Klantportaal 

Het standaard klantportaal is ideaal voor bedrijven die de eerste stap online willen zetten. Het geeft je klanten vooral 24/7 administratieve mogelijkheden. Het voordeel voor je klanten is dan ook, dat ze zonder contact op te nemen het antwoord op de meeste vragen kunnen vinden. 

2. Klantportaal & Catalogus

Een volgende stap is het toevoegen van je catalogus aan het klantportaal. Hierdoor kunnen je klanten al je artikelen online terugvinden. Het ziet eruit als webshop, waarbij je kunt werken met verschillende filters en sorteer methoden. Voor gebruikers is het erg herkenbaar en begrijpen eenvoudig hoe het werkt.

3. B2B Bestelportaal

De meest uitgebreide variant is het B2B bestelportaal. Dit portaal biedt alle eerder genoemde functionaliteiten, waarnaast het klanten ook de mogelijkheid biedt om direct online bestellingen te plaatsen.

Koppeling met Microsoft Dynamics 365 Business Central

Alle portalen bieden standaard een koppeling naar het cloud gebaseerde ERP van Microsoft, Dynamics 365 Business Central. Dit gebruiksvriendelijke en flexibele ERP helpt je bij het stroomlijnen van je operationele processen. Daarnaast biedt Business Central je uitgebreide functionaliteiten voor o.a. financiën, supply chain management, verkoop, inkoop en voorraadbeheer.

Ontdek welke stappen jij kan zetten!

Meer weten of benieuwd naar de mogelijkheden die er zijn op het gebied van e-commerce en klantportalen? Onze adviseur, Samanta, helpt je graag verder! 

Neem contact met ons op!

Lees meer