Ga naar de inhoud

6 redenen waarom jij voor Business Central moet kiezen

Microsoft Dynamics 365 Business Central is verkozen tot nummer #1 in de top 10 van de beste ERP systemen wereldwijd. Dit blijkt uit een publicatie van Third Stage Consulting dat jaarlijks een top 10 presenteert van de meest geïmplementeerde ERP systemen. Steeds meer bedrijven ervaren de kracht van Business Central als platform. In dit blog behandelen we de belangrijkste redenen waarom Business Central zo populair is.

1.Volledig geïntegreerde bedrijfssoftware

Dynamics 365 Business Central is bedoeld voor kleine en middelgrote bedrijven. Business Central is een geïntegreerd platform waarmee alle bedrijfsprocessen, zoals financiën, verkoop, inkoop en productie geautomatiseerd kunnen worden vanuit één en hetzelfde systeem. Zo voorkom je data silo`s. Data silo`s ontstaan wanneer je informatie op verschillende plaatsen vastlegt en beheert. Dit kost onnodig extra tijd. Daarnaast neemt de foutkans bij het vastleggen van de informatie toe. Uit onderzoek van Gartner in opdracht van Microsoft blijkt dat 76% van de financieel managers ontevreden is over de afstemming tussen de operationele en financiële afdelingen. De belangrijkste oorzaak blijkt een mismatch in de informatievoorziening door het gebruik van losstaande softwaresystemen. Door te kiezen voor Business Central kies je voor een totaaloplossing. Zo voorkom je dat je in de toekomst op basis van kostbare koppelingen verschillende systemen aan elkaar moet knopen.

2. Flexibiliteit met oog op de toekomst

Als ondernemer of lid van het MT wil je snel in kunnen spelen op ontwikkelingen vanuit de markt. In 2022 heeft Accenture in opdracht van Microsoft een onderzoek gedaan naar het beeld van financieel managers op de toekomst van hun organisatie. Uit onderzoek blijkt dat 72% van de respondenten komend jaar verwacht processen en bedrijfsmodellen te moeten heroverwegen om veerkrachtiger te zijn in de toekomst. Flexibiliteit is cruciaal om ook in de toekomst succesvol te kunnen zijn. Business Central staat bekend om de hoge mate van flexibiliteit. Zo kun je als beginnend groothandel starten met het registreren van voorraad. Wanneer je bedrijf groeit en je meer grip wilt krijgen op het logistieke proces kun je ervoor kiezen om voorraadlocaties te specifiëren en scanning software te gebruiken. Hetzelfde geldt voor bedrijven in de dienstverlening. Zo kun je medewerkers uren laten schrijven en factureren op nacalculatie. Wanneer de markt vraagt om vaste prijsafspraken of maandelijkse abonnementsmodellen, dan kan dit net zo goed worden ingericht in Business Central. Kortom Business Central groeit als ERP met jouw organisatie mee.

Ben jij klaar voor de overstap naar Business Central?

In ons Whitepaper Upgraden van NAV naar Business Central lees je niet alleen waarom overstappen naar Business Central een goed idee is. Ook vertellen we hoe je het project aanpakt. We doen dit allemaal voor een vaste prijs, geen verrassingen, je weet precies waar je aan toe bent.

3. Veiligheid en nieuwe functionaliteit in de cloud

Business Central is een cloud applicatie. Hierdoor hoef je geen hard- of software (updates) te installeren. Ook heb je als klant nooit meer te maken met upgrade kosten. Je ontvangt namelijk 2x per jaar een automatische update. Zo blijf je altijd bij. Als gebruiker van Business Central kun je vanaf elke locatie en ieder device toegang krijgen tot jouw bedrijfsinformatie. Maar is dat ook veilig vraag je je wellicht af? Business Central is het meest veilige ERP systeem in de markt. Het Microsoft datacenter waar Business Central draait is namelijk ISO 27001/27002 gecertificeerd en voldoet daarnaast aan SOC 1, SOC 2 en SSAE16/ISAE 3402 richtlijnen. Om jou data te beschermen heeft Microsoft 3500 cyberbeveiligingsexperts in dienst. In Nederland zijn er geen andere ERP-leveranciers die aan deze veiligheidsnormen voldoen. Mocht je om welke reden dan ook toch te maken krijgen met een hack of cyberaanval dan kan Microsoft jou belangrijkste data altijd terughalen. Microsoft maakt namelijk automatische back-ups welke 28 dagen bewaard blijven. Zo ben je er niet alleen zeker van dat de kans op cyberaanvallen of technische problemen minimaal is, maar ook dat wanneer je te maken krijgt met een hack je snel weer aan het werk kunt.

4). Intuïtieve gebruikersinterface

Verandermanagement speelt een belangrijke rol als het gaat om de adoptie van een nieuw ERP systeem. Je wilt ervoor zorgen dat medewerkers snel hun hun weg kunnen vinden in het systeem. Wat Business Central uniek maakt is de herkenbare interface. Schermen lijken erg op de bekende Microsoft Office producten. Zo maakt Business Central net als de office applicaties gebruik van werkbalken voor bijvoorbeeld het aanmaken van nieuwe documenten of het opvragen van gegevens. Ook de ribbontabs en de navigatiebalk zien er hetzelfde uit. Zo kunnen gebruikers snel bladeren tussen de verschillende modules en pagina`s binnen het systeem. Naast overzichtelijke dashboards hebben gebruikers mogelijkheden om schermen te personaliseren naar eigen wensen. Hierdoor wordt Business Central als applicatie snel omarmd door de mensen die op dagelijkse basis met het systeem werken.

5). Integratie met andere Microsoft-producten

Business Central is volledig geïntegreerd met andere Microsoft-oplossingen, zoals Excel, Outlook, SharePoint, Power Platform en Teams. Aangezien Excel nog door 86% van alle Nederlandse bedrijven gebruikt wordt is het belangrijk te weten dat je met enkele kliks

gegevens uit Excel kunt, importeren en exporteren naar Business Central. Ook de Outlook werkt geintegreerd samen. Zo kun je binnen Outlook realtime informatie ophalen en delen vanuit Business Central. Het is zelfs mogelijk om offertes, orders en klantinformatie automatisch vast te leggen op basis van een email. Handmatig handelingen worden tot een minimum beperkt. Door de integratie met Power Platform en Teams bespaar je niet alleen tijd maar ook geld. Gebruikers van Power Apps en/of Microsoft 365 (met Teams rechten) hoeven namelijk geen licentie aan te schaffen om data op te halen uit Business Central.

6). Uitbreiding op basis van Microsoft AppSource

In tegenstelling tot traditionele ERP-systemen hoeft bij Business Central geen maatwerk gebouwd te worden. Dit komt door Microsoft Appsource. Microsoft AppSource is een marktplaats waar gebruikers van Business Central, apps kunnen vinden en installeren om de standaard software uit te breiden. Ontwikkelkosten worden tot een minimum beperkt doordat vaker wordt gekozen voor bewezen apps in plaats van maatwerk. Apps op Appsource zijn door Microsoft gecontroleerd op kwaliteit en veiligheid. Momenteel staan er 30.000 bewezen oplossingen op Microsoft Appsource. Naast betaalde oplossingen zijn er ook talloze gratis apps beschikbaar. Installatie duurt vaak slechts enkele minuten.

Samenwerken met SucceedIT

Wil je beter begrijpen waarom Dynamics 365 op nummer één staat? En wat deze oplossing voor jouw organisatie kan betekenen? Neem vandaag nog contact op Martin Plaat van SucceedIT B.V. via +31 (0)85 047 49 07.