Ga naar de inhoud

Upgraden naar Business Central – Keuze #2 – Bewezen oplossingen of maatwerk?

Veel bedrijven hebben de nadelen van klantspecifiek maatwerk ervaren bij eerdere implementaties en upgrades. Veel maatwerk betekent veel werk bij upgrades en leidt vaak tot een volledige herimplementatie van een ERP-oplossing. Met Business Central heb je de kans om dicht bij de standaard te blijven en de ERP-oplossing te verrijken met bewezen extensions en Power Apps, zonder maatwerk in het ‘hart’ van de ERP-oplossing te hoeven bouwen.

Als je de keuze maakt om dicht bij de standaard te blijven en gebruik te maken van bewezen oplossingen, zal de huidige NAV-versie bij de technische upgrade ontdaan moeten worden van allerlei maatwerkobjecten en -code. Een goede stap, maar wel een met invloed op de complexiteit en doorlooptijd van de upgrade. Wat doe je? Kies je voor bewezen oplossingen of maatwerk?

Andere programmeertaal

Kies je ervoor om het maatwerk te behouden, dan zal dit omgebouwd moeten worden. In Business Central wordt met een andere programmeertaal gewerkt dan in Dynamics NAV. Daarnaast vraagt de hele opzet van Business Central een andere maatwerkarchitectuur dan het maatwerk in Dynamics NAV.

Advies: Bewezen oplossingen of maatwerk?

Ons advies is om te kiezen voor zo min mogelijk maatwerk en voor een model waarin gewerkt wordt met de standaard. Deze standaard kan worden aangevuld met bewezen oplossingen. In sommige gevallen is het echter ook nodig om te accepteren dat werkprocessen aangepast moeten worden aan de beperkingen van een standaard ERP-omgeving. De praktijk leert dat maatwerk kostbaar is, zowel om te realiseren als om te beheren. Daarnaast wordt veel maatwerk niet eens gebruikt of sluit het maatwerk uiteindelijk niet aan op de verwachtingen.

Whitepaper: Waarom ERP-maatwerk eigenlijk schandalig is

whitepaper Waarom ERP-maatwerk eigenlijk schandalig isMet meer dan 20 jaar IT‑ervaring heeft DynamicsConsultants) al heel wat door maatwerk veroorzaakte ellende gezien. Daarom geloven wij in bewezen standaardoplossingen en zijn wars van maatwerk. Simpelweg omdat een standaardoplossing in bijna alle gevallen de beste en meest voordelige keuze is. Vraag ons gratis whitepper aan en lees waarom!

 

[mkdf_button size=”” type=”” text=”Download hier” custom_class=”” icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”” link=”https://www.dynamicsconsultants.nl/e-book-waarom-erp-maatwerk-eigenlijk-schandalig-is/” target=”_self” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”#fe5000″ hover_background_color=”#fe5000″ border_color=”#fe5000″ hover_border_color=”#fe5000″ font_size=”” font_weight=”” margin=””]