Ga naar de inhoud

Invicta Watch – Van duur maatwerk naar een toekomstbestendige oplossing

“Nu kunnen we echt voldoen aan de wensen van de klant”

 

Invicta Watch is een van oorsprong Zwitsers bedrijf, met een ruime ervaring in de productie van horloges. Inmiddels heeft Invicta zich ontwikkeld tot het snelst groeiende bedrijf in deze business. Sinds 1 juni 2017 werkt Invicta met Microsoft Dynamics NAV 2017 en EazyStock. We vroegen Ronald van Buul (directeur) en Mandy Lubbersen (projectleider) naar hun ervaringen.

Eerlijk en open

Ronald: “In eerste instantie waren we vooral op zoek naar goede voorraadoptimalisatiesoftware. SucceedIT heeft ons hier enorm goed bij geholpen. Geen gladde verkooppraatjes of uitgebreide rapporten, maar een concrete analyse van het probleem. Ze hebben echt met ons meegedacht en we kregen een eerlijk en open advies.

 

Door beter voorraadbeheer konden onze voorraad- en inkoopprocessen veel beter ondersteund worden en hier viel enorme winst te behalen. Super natuurlijk, wij vinden het serviceniveau dat we aan onze klanten leveren namelijk net zo belangrijk als het product dat we verkopen. Uiteindelijk kozen we voor EazyStock, omdat deze software eenvoudiger en goedkoper is dan vergelijkbare programma’s.”

Geen maatwerk meer

“Toen EazyStock eenmaal geïmplementeerd was, werd snel duidelijk dat we ook met onze oude maatwerkoplossing voor het orderproces en de boekhouding niet goed konden voldoen aan onze eigen wensen en die van onze klanten. En dat belemmerde ons in onze groei. Mede omdat ons moederbedrijf ook al een tijdje Microsoft Dynamics gebruikt, hebben we voor hetzelfde systeem gekozen. Met de combinatie van Microsoft Dynamics NAV en EazyStock hebben we nu een internationaal sterke en toekomstbestendige oplossing in huis.”

toekomstbestendige oplossingInvicta heeft nu geen maatwerkoplossing meer, maar dat is volgens Ronald alleen maar een voordeel. “Maatwerk levert vaak gedoe op en is meestal vrij duur. We kunnen aan bijna alle wensen van onze klanten voldoen vanuit het standaardpakket. Door alle mogelijkheden binnen Microsoft Dynamics NAV en EazyStock slim te gebruiken, kunnen we het maximale uit ons ERP-systeem halen. We hebben al die verschillende add-ons helemaal niet nodig. En zo kan de software ook nog eens veel sneller worden opgeleverd.”

Meer inzicht en gebruiksvriendelijk

“Inmiddels zijn we een aantal maanden live en we merken al veel verbetering in de dagelijkse operatie”, aldus Mandy Lubbersen. “Er is direct meer inzicht in financiële en operationele gegevens. Daarnaast is het een heel logisch systeem, iedereen kan ermee werken. En doordat Dynamics NAV en EazyStock perfect op elkaar zijn afgestemd, lopen onze processen nu logisch in elkaar over en verwerken we nauwelijks nog iets handmatig.”

Soepele implementatie

Volgens Mandy verliep de implementatie van de software heel soepel. “Uiteraard hebben ook wij de nodige uitdagingen gehad, maar door de proactieve en pragmatische benadering van SucceedIT, is alles keurig opgelost. Ook de live-gang verliep goed. We horen regelmatig horrorverhalen over het implementeren en in gebruik nemen van een nieuw ERP-systeem, maar daar kunnen wij gelukkig niet over meepraten!”

“Wat vooral zo prettig was tijdens het project, was de persoonlijke aanpak van SucceedIT. En nu het project is afgerond, blijkt dat ook de supportprocedure prima voor elkaar is. Als we support nodig hebben, wordt meteen geschakeld met de consultant die de implementatie heeft gedaan en ons bedrijf dus goed kent. Maar gelukkig is dat nog niet voorgekomen!”