Ga naar de inhoud

Nairobits: ICT-onderwijs in Kenia tegen jeugdwerkloosheid

SucceedIT is al enige tijd sponsor van Edukans. Zij zetten zich in voor goed onderwijs in ontwikkelingslanden, waarbij zij zorgen voor een veilige leeromgeving, goed opgeleide en gemotiveerde docenten, betrokken ouders en relevante opleidingen voor jongeren.

Het Nairobits-project

Nairobits is een project in de strijd tegen de jeugdwerkloosheid in Kenia. Een mooi project met een sterke link naar ICT-dienstverlening, kennisuitwisseling en ondernemerschap. Het doel is om 160 jongeren, tussen de 18 en 24 jaar, op te leiden in grafisch ontwerp, UI/UX-ontwerp en webontwikkeling. Ten minste 75% van hen zal binnen 6 maanden na de training (zelfstandig) kunnen werken op een leer-/werkplek of als freelancer. Tijdens de opleiding wordt ook uitvoerig aandacht besteed aan ondernemersvaardigheden.

Nairobitsnairobits

Mooie start

In het eerste halfjaar zijn 71 jongeren gestart met hun opleiding en hebben ook hun diploma behaald. Van hen hebben inmiddels 20 studenten een vaste leer-/werkplaats gevonden, waar zij zich onder begeleiding van een coach/mentor verder kunnen ontwikkelen in hun vakgebied.

Ook aan het onderwijzend personeel is aandacht besteed. Zij hebben een trainingsprogramma van Edukans doorlopen en de opleidingscapaciteit is uitgebreid.Voor de stage- en werkbegeleiders zijn een online handboek en trainingstool ontwikkeld zodat zij in staat zijn om de jongeren nog beter te begeleiden tijdens hun stage of werk. Nog voor het einde van dit jaar zijn 40 begeleiders op deze manier getraind en beschikken over de vereiste vaardigheden om de jongeren de juiste begeleiding te geven.

Nairobits

SucceedIT behoort voor de vijfde keer op rij rekenen tot een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Daarmee zijn wij ook dit jaar FD Gazelle. Successen moet je delen.

Of zoals Martin Plaat, directeur/eigenaar van SucceedIT, het zegt: “Wij geloven dat goed (ICT-)onderwijs voor jonge mensen in Kenia de kans op een betere toekomst is. Als wij als succesvol ICT-bedrijf daar een steentje aan kunnen bijdragen, doen wij dat graag.”

Mocht je Edukans – Nairobits ook willen steunen, neem dan vooral contact op met Edukans.