Ga naar de inhoud

Meer dan 10.000 bedrijven werken met Microsoft Dynamics 365 Business Central Cloud

SucceedIT heeft tijdens het recente virtuele DIRECTIONS4PARTNERS-evenement voor Microsoft Dynamics 365-partners, nieuwe informatie van Microsoft gekregen over de groei van Dynamics 365 Business Central, haar nieuwe cloud-ERP-oplossing voor mkb-bedrijven. En er was alle reden voor tevredenheid! Het aantal ondernemingen dat dagelijks gebruikmaakt van Business Central groeide namelijk met 250 procent vergeleken met een jaar geleden, tot meer dan 10.000. Een indrukwekkend resultaat dat de markt, de klanten, de partners en Microsoft vertrouwen geeft in een veelbelovende toekomst.

 

Tijdens het DIRECTIONS-evenement van 2019 in Wenen meldde Microsoft dat meer dan 4000 klantorganisaties over de hele wereld gebruikmaakten van Dynamics 365 Business Central. Op dat moment al een heel behoorlijk aantal als je bedenkt dat het product pas eind 2018 geschikt was voor implementatie en gebruik.

Groei

Dit jaar kon Mike Morton, Microsofts general manager voor Dynamics 365 Business Central, met trots een verdere groei naar meer dan 10.000 eindklanten delen. Dat betekent dus een groei van ruim 6000 nieuwe klanten in een jaar tijd. Ofwel meer dan 500 per maand. Al deze organisaties vertrouwen op deze volledige SaaS-oplossing als de bron voor hun zakelijke beslissingen. Variërend van vele kleine operationele besluiten tot aan belangrijke strategische beslissingen met verreikende gevolgen. Veel van deze klanten gebruiken de oplossing tevens als de basis voor hun digitale transformatieprocessen.

Microsoft rapporteerde niet alleen groei in het aantal klanten. Ook het aantal actief verkopende Dynamics 365 BC-partners maakte een forse groei door. Dat aantal steeg in een jaar tijd van 750 naar 2200 partners, die tezamen klanten in 100 landen wereldwijd bedienen. De verwachting is dat dit aantal nog verder groeit, omdat een groep traditionele Dynamics NAV-partners de weg naar de cloud nog moet ontdekken.

Tastbaar resultaat is ook de groei van het aantal gecertificeerde apps op AppSource – Microsofts wereldwijde appstore voor Business Central. Er zijn inmiddels al meer dan 1000 (!) van deze Apps gecertificeerd, gepubliceerd en klaar voor gebruik.

Toekomstvisie Microsoft

Microsoft heeft voor de nabije toekomst een helder doel voor ogen. Het bedrijf heeft zich gecommit om van Business Central ’s werelds beste ERP-systeem voor mkb-bedrijven te maken. Een van de focusgebieden voor de ontwikkelafdeling van Microsoft is daarbij het verder stroomlijnen van de implementatie – het zogenaamde ‘onboarding proces’. Microsoft heeft als doel om dit proces eenvoudiger, sneller én goedkoper te maken.

Deze verbeterde onboarding in combinatie met het snel groeiende aantal actief verkopende partners en de verdere uitbreiding van beschikbare apps in AppSource, vormen de pijlers onder een verdere snelle groei van het aantal Dynamics 365 Business Central-klanten in de nabije toekomst.

En hoe doet SucceedIT het in al dit cijfergeweld?

Al in 2018 hebben wij onze consultants getraind en ons de nieuwe programmeertaal eigen gemaakt om vervolgens eind 2018 de eerste Business Central cloud-implementatie bij Velzart in Waardenburg te doen.

Wij hebben ons verdiept in de PowerSuite met PowerApps, PowerBI en PowerAutomate. Daarnaast hebben wij het label DynamicsOnline gelanceerd. Een label waaronder wij fixed-price en snelle implementaties aanbieden, geheel conform de beoogde propositie van Microsoft, waarbij een efficiënte implementatie voor het mkb hoog op de agenda staat.

Nu twee jaar later loopt SucceedIT met haar labels DynamicsOnline en DynamicsConsultants ver vooruit op het partnerkanaal met inmiddels ruim dertig Business Central Cloud-klanten en een karrenvracht aan ervaring in het upgraden van oude Dynamics NAV-versies naar Business Central Cloud.

Ook maakt SucceedIT dankbaar gebruik van AppSource en adviseert haar klanten over goede beschikbare Apps die de standaardfunctionaliteit van Business Central verrijken. Inmiddels heeft SucceedIT in 2020 zelf ook vier Apps gelanceerd.

Mede dankzij de door Microsoft geboden implementatie- en upgradetools bieden wij fixed-price implementaties en upgrades aan en staan wij voor efficiënte upgrades (en implementaties) met een sterke focus op procesverbetering bij onze klanten.

Whitepaper: Overstappen van Dynamics NAV naar Business Central

Wanneer stap je over? Welke vragen moet je beantwoorden om te komen tot een juiste keuze? Welke mogelijkheden biedt Business Central? Moet je dan in de cloud gaan werken?

In dit gratis whitepaper beantwoorden wij zoveel mogelijk vragen en helpen je om te komen tot een onderbouwde keuze voor een upgrade. Een uitgebreid whitepaper boordevol tips en overwegingen voor de CEO en CFO.

 

[mkdf_button size=”” type=”” text=”Download hier” custom_class=”” icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”” link=”https://www.dynamicsconsultants.nl/e-book-upgrade-naar-dynamcis-365-business-central/” target=”_self” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”#fe5000″ hover_background_color=”#fe5000″ border_color=”#fe5000″ hover_border_color=”#fe5000″ font_size=”” font_weight=”” margin=””]