Ga naar de inhoud

De 5 belangrijkste trends voor Dynamics 365 Business Central

Albert Einstein: ‘Meer dan het verleden interesseert mij de toekomst!’ 

De afgelopen jaren is gebleken dat de toekomst allesbehalve eenvoudig te voorspellen is. Toch vinden wij het vanuit SucceedIT belangrijk om jullie mee te nemen in de verwachtingen voor komend jaar. Zoals Albert Einstein eens zei; meer dan het verleden interesseert mij de toekomst. In dit artikel beschrijven we de vijf belangrijkste voorspellingen voor Dynamics 365 Business Central in 2023.  

 1. Security Awareness

Security Awareness is de bewustwording van medewerkers als het gaat om de bescherming van bedrijfsinformatie. Voorbeelden zijn het herkennen van ransomware, malware, phising mails en identiteitsfraude. Volgens cijfers van het NCTV is het aantal cyber attacks in 5 jaar tijd verdrievoudigd. Uit onderzoek van Dutch IT channel in 2022 blijkt dat 30% van de onderzochte bedrijven al eens te maken heeft gehad met ernstige cyber aanvallen.
Business Central is het veiligste ERP-systeem in de markt. Security vormt ook voor 2023 een belangrijk thema. We zullen dit terug gaan zien in software updates van Business Central en Azure.

2. Do more with less

Do more with Less betekent een stap vooruit in plaats van twee stappen terug. Bedrijven in verschillende sectoren hebben te maken met onzekerheid. Tekorten op het gebied van personeel en materiaal zorgen ervoor dat efficiënter werken nog belangrijker wordt. De verwachting is dat Microsoft nieuwe automatiseringsmogelijkheden zal bieden. Microsoft gaat hiervoor Business Central nog verder integreren met het Power Platform en Office 365. Het Power Platform is een low code gereedschapskist waarmee apps en flows gebouwd kunnen worden zonder dat je hiervoor hoeft te kunnen programmeren. Ook verwachten we dat steeds meer Business Central data beschikbaar gesteld zal worden in applicaties zoals Outlook en Teams.

3. Best of Breed & Ipaas

Er is geen IT-leverancier zoals Microsoft die zo`n breed scala aan geïntegreerde bedrijfsapplicaties biedt. Het Microsoft 365 cloud platform waarin Business Central, Outlook, Excel, Word en andere apps samenwerken biedt enorme automatiseringskansen. Toch blijkt het IT-landschap van veel MKB organisaties nog erg divers. Er zijn vaak applicaties van verschillende leveranciers in gebruik. Om te voorkomen dat maatwerk nodig is om applicaties met elkaar te laten praten heeft Microsoft de Dataverse in het leven geroepen. De Dataverse is een slim systeem om bedrijfsdata uit verschillende applicaties op te slaan en te bewerken. De integratie tussen Business Central en de Dataverse zal in 2023 verder worden uitgebreid.

4. E-commerce –  B2B market

In 2019 en 2020 groeide de e-commerce markt harder dan ooit. Hoewel de markt inmiddels wat lijkt af te zwakken is de verwachting dat de behoefte aan e-commerce oplossingen voor B2B bedrijven zal blijven groeien. 3 jaar geleden heeft Microsoft de integratie met Shopify als standaard overgenomen en geïntegreerd met Business Central. Ook het aantal apps voor integraties met Magento en Woocommerce is de afgelopen jaren hard gegroeid. De verwachting voor 2023 is dat Microsoft het steeds eenvoudiger zal worden om E-commerce met Business Central te verbinden. Er is al aangekondigd dat Microsoft in de update van April opnieuw zal gaan investeren in de koppeling met Shopify om de connector extensible te maken.

 5. Realtime Data analytics

IT-onderzoeksbureau IDC verwacht dat de totale hoeveelheid data in 2025 zal uitgroeien tot 175 zettabyte. Dat is naar schatting evenveel bits als zandkorrels op aarde. De toevoegde waarde van analyses om data te kunnen vertalen naar informatie wordt steeds belangrijker. Onze verwachting is dat er meer behoefte zal ontstaan naar realtime data-analyses zodat informatie kan worden vergeleken en trends in een vroegtijdig stadium kunnen worden herkend vanuit Business Central. Komend jaar zullen steeds meer standaard Power BI packages beschikbaar worden gesteld.

Wil jij graag overstappen naar Business Central?

In ons Whitepaper Upgraden van NAV naar Business Central lees je niet alleen waarom overstappen naar Business Central een goed idee is. Ook vertellen we hoe je het project aanpakt. We doen dit allemaal voor een vaste prijs, geen verrassingen, je weet precies waar je aan toe bent.