Ga naar de inhoud

Zo profiteer jij van Microsofts partner-ecosysteem

Microsoft is een partnergedreven organisatie. Voor de verkoop, de implementatie en de ondersteuning van haar Dynamics 365-businessapplicaties vertrouwt het bedrijf op haar uitgebreide netwerk van partners. Heb jij je ooit afgevraagd hoe jouw organisatie van dit ‘partner-ecosysteem’ kan profiteren? Tijd voor duidelijkheid.

Het succesvol implementeren en gebruiken van een ERP-systeem is niet eenvoudig – dat weet iedereen! Naast een goed voorbereide opdrachtgever vraagt dit om een softwareoplossing die bij jouw organisatie en jouw toekomstgerichte bedrijfsprocessen past. Maar het verlangt ook een  aantal vaardigheden om jouw organisatie te helpen transformeren naar die nieuwe oplossing. En om die nieuwe processen en mindset te implementeren.

Als het om de verkoop en distributie van ERP-oplossingen gaat zien we verschillende benaderingen in de markt. Sommige leveranciers verkopen rechtstreeks aan eindklanten. Andere verkopen juist via een netwerk van implementatiepartners. Sommige leveranciers zijn alleen actief in hun eigen land. Andere hebben activiteiten over de hele wereld. Sommige leveranciers hebben het monopolie voor het aanpassen van hun oplossingen. Andere stellen hun partners juist in staat om hun oplossingen verder uit te breiden en te verrijken.

Microsofts ecosysteem

Hier volgen enkele manieren waarop jij kunt profiteren van het grote ‘partner-ecosysteem’ van Microsoft:

Value Added Resellers
Microsoft heeft duizenden Dynamics 365 Value Added Resellers (implementatiepartners) over de hele wereld. Jij hebt dus nooit te maken met een ‘single point of failure’ als het gaat om implementatie of ondersteuning.

Lokaal en internationaal
Parters uit andere landen kunnen helpen bij de implementatie van jouw Dynamics 365-oplossing wanneer het om een internationale implementatie gaat. Zij kennen de gelokaliseerde versies van binnen en buiten, zij spreken de lokale taal, zij begrijpen de lokale cultuur en zij leven in dezelfde tijdzone. Stuk voor stuk aspecten die de kwaliteit van jouw implementatie ten goede komen.

Independent Software Vendors
Verder zijn er vele zogenaamde Independent Software Vendors die softwareoplossingen bouwen boven op het Dynamics 365-platform. Deze categorie partners helpt de resellers om hun aanbod te completeren met gerichte functionaliteit en diepgaande domeinkennis voor specifieke verticale markten. Voordeel is dat jouw reseller het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. En dat zij hun eigen ontwikkelcapaciteit kunnen aanwenden voor de dingen die voor hun klanten echt van belang zijn.

Partner-ecosysteem
Het Microsoft-platform is indrukwekkend breed en uitgebreid. En het groeit nog steeds. Microsofts partner-ecosysteem voor dit totale platform bestaat letterlijk uit honderdduizenden partners wereldwijd – elk met hun eigen specialisatie. De samenwerking tussen jouw ERP-partner en andere partners in dit ecosysteem helpt jou om ook nieuwe onderdelen van dit platform toe te voegen zonder op kwaliteit in te hoeven leveren.

DynamicsConsultants maakt dit netwerk voor jou toegankelijk

Als klant bij DynamicsConsultants profiteer je optimaal van het Microsoft-ecosysteem.

Op welke manier DynamicsConsultants gebruikmaakt van dit enorme netwerk? Het is onmogelijk om van alle zakelijke Microsoft-applicaties kennis in huis te hebben. Daarom is het partner-ecosysteem voor ons een uitkomst. Of het nu gaat om expertise voor werkplekbeheer met Microsoft 365, een CRM-oplossing, SharePoint of PowerBI, voor elke voor onze klanten relevante Microsoft-oplossing hebben wij wel een partnership.

Concreet werken wij samen met twee partijen voor werkplekbeheer (VelzArt en Xcellent) en een partner voor Microsoft CRM-oplossingen (BEND CRM), en wij kopen bewezen oplossingen in bij andere Microsoft-partners voor onder andere digitale factuurverwerking (Continia), goederenscanning (TaskletFactory) en transportorderafhandeling (Idyn).

Daarnaast is DynamicsConsultants (als label van SucceedIT) aangesloten bij QBS. Behalve dat QBS ons voorziet van waardevolle informatie, en ondersteuning biedt bij allerlei Microsoft-applicatievraagstukken, brengen zij ons ook in contact met buitenlandse Microsoft-partners wanneer er bij internationale implementaties ondersteuning is gewenst van een lokale partner.

Ook onderdeel van het ecosysteem van het Microsoft-platform is AppSource, een platform waarop gebruikers van Microsoft-businesssoftware goede apps kunnen vinden om bijvoorbeeld de functionaliteit van Business Central te verrijken met specifieke branchefunctionaliteit.

Zo kunnen wij als DynamicsConsultants veel meer bieden dan ‘alleen maar’ een ERP-oplossing, in ons geval Dynamics 365 Business Central. Wij zijn een one-stop-shop voor álle bedrijfsapplicatievraagstukken van onze klanten. Als partner zorgen wij voor een goed netwerk zodat wij voor jouw bedrijf het maximale kunnen halen uit het Microsoft-ecosysteem.

Whitepaper: Waarom ERP-maatwerk eigenlijk schandalig is

whitepaper Waarom ERP-maatwerk eigenlijk schandalig isMet meer dan 20 jaar IT‑ervaring heeft DynamicsConsultants) al heel wat door maatwerk veroorzaakte ellende gezien. Daarom geloven wij in bewezen standaardoplossingen en zijn wars van maatwerk. Simpelweg omdat een standaardoplossing in bijna alle gevallen de beste en meest voordelige keuze is. Vraag ons gratis whitepper aan en lees waarom!

 

[mkdf_button size=”” type=”” text=”Download hier” custom_class=”” icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”” link=”https://www.dynamicsconsultants.nl/e-book-waarom-erp-maatwerk-eigenlijk-schandalig-is/” target=”_self” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”#fe5000″ hover_background_color=”#fe5000″ border_color=”#fe5000″ hover_border_color=”#fe5000″ font_size=”” font_weight=”” margin=””]