Ga naar de inhoud

Wat is de Microsoft AppSource en hoe gebruik je het

Microsoft heeft enkele jaren geleden AppSource beschikbaar gesteld voor het Dynamics 365-platform. Onder het Dynamics 365-platform valt ook Dynamics 365 Business Central en daarvoor is AppSource hoofdzakelijk ontwikkeld.

Wat is de AppSource

Je kunt de AppSource vergelijken met Google Play of de App Store van Apple waar je ook enorm veel apps kunt vinden van webwinkels, games enz. In de AppSource van Microsoft vind je circa 1.800 apps die je kunt downloaden, uitproberen en kunt installeren als aanvulling op jouw Business Central. Van de 1.800 apps die er bestaan heeft SucceedIT 10 slimme apps ontwikkeld. En naast onze eigen apps maken we ook gebruik van apps van partners die we inzetten voor implementaties.

 

Cloud versus on-premise

De installatie en het onderhoud van de apps in de AppSource zijn alleen beschikbaar voor Business Central Cloud, de SaaS-versie van Business Central. Voor klanten die de on-premise versie van Business Central gebruiken, kunnen we wel apps uit de AppSource installeren. Het enige nadeel daarvan is dat je kosten kwijt bent aan de installatie en het onderhoud van deze apps.

 

Altijd up-to-date

Het voordeel van AppSource is dat SucceedIT als ontwikkelaar van apps de apps altijd moet onderhouden. Business Central moet twee keer per jaar worden geüpdatet en wij moeten er dan voor zorgen dat de apps up-to-date zijn voor de nieuwe versie van Business Central. Het voordeel van de cloudversie van Business Central is dat je altijd beschikt over de nieuwste software, inclusief de nieuwste updates.

 

Hoe kom je bij de AppSource?

Je kunt eenvoudig navigeren naar de AppSource door naar de website te gaan, maar je kunt er ook vanuit Business Central naartoe gaan. Dat doe je door naar de extensie Marktplaats te gaan of te zoeken op extensie. Je komt dan in het menu van de Extensie-Marktplaats waar je allerlei apps van verschillende leveranciers vindt. Hier staan ook de apps van SucceedIT bij. Als je zoekt op SucceedIT, zie je bijvoorbeeld de Q-Wizard-apps tussen de apps staan. Je kunt op ‘Free Trial’ klikken en vervolgens verschijnt er een formulier dat je kunt invullen. Na het invullen van het formulier wordt de app gedownload en kun je een maand lang gratis de app gebruiken. Je kunt ook doorklikken om meer informatie te vinden over de app, zoals de handleiding. Klik je op ‘Handleiding’ en open het pdf-document waarin alles wordt uitgelegd over de app.

Apps als aanvulling op Business Central

Bekijk onze apps die jouw werk in Business Central nog leuker en makkelijker maken!

SucceedIT als Business Central partner

SucceedIT is de Microsoft Gold Partner die de meeste bedrijven in Nederland heeft overgezet naar Microsoft Business Central Cloud. Wij doen dit snel en fixed-price. Dat levert én een toekomstbestendige Microsoft-oplossing op die zich razendsnel ontwikkelt en onderdeel is van cloud-platform Microsoft 365, én een samenwerking met een jonge en pragmatische Microsoft-partner die jouw bedrijf op een frisse en effectieve manier helpt bij een optimale inrichting van Business Central. Wacht niet langer en neem contact op om kennis te maken en geheel vrijblijvend te bespreken wat de mogelijkheden zijn.