Ga naar de inhoud

Voorraadoptimalisatie: Een uitzicht op besparing

Is “meer winst, minder voorraad” daadwerkelijk mogelijk, of een voorraadbeheer fabeltje? En hoe worden deze besparingen gerealiseerd?

voorraadbeheer besparing

Voorraadoptimalisatie-software is krachtige software voor het minimaliseren van uw voorraadniveaus en het maximaliseren van uw uitleveringsgraad. Het is een misvatting te denken dat uw ERP of WMS systeem dezelfde mogelijkheden biedt. Voorraadoptimalisatiesoftware zoals EazyStock levert u de volgende besparingsmogelijkheden op.

Welke resultaten zijn er te verwachten? en Wat bespaart het meer dan een ERP/WMS oplossing?

voorraadoptimalisatie

Eenmalige besparing – Incourante voorraad en het overschot door foutieve veiligheidsvoorraaden en bestelhoeveelheden.

Rente / ruimte / risico kosten – De kosten die gemaakt worden voor het houden van voorraad.

Faalkosten – Deze laten zich moeilijk in kaart brengen, maar een algemeen geaccepteerde schatting is dat dit +/- 10% van de omzet is.
Alle kosten die je bedrijf moet maken om de bestelling van de klant te verwerken bedragen bij een groothandel in Nederland als snel 20 tot 35% van de omzet. Zeker een derde daarvan zijn faalkosten.

EazyStock

Het meest belangrijke voor bedrijven is eigenlijk niet direct uit te drukken in een monetaire waarde. Het grootste profijt ligt in de grip/controle die een dergelijke oplossing biedt op de voorraad. En ook een stuk rust in het logistieke proces.

Bij SucceedIT zijn wij leverancier van EazyStock. Deze oplossing van Syncron is een geavanceerde voorraadoptimalisatie oplossing die makkelijk in het gebruik is. ERP onafhankelijk en geleverd in de cloud (SaaS), altijd online beschikbaar.

De praktijk leert ons dat middelgrote bedrijven op deze manier tegen een lage investering en beperkt risico in staat zijn de voorraad verlagen en de servicegraad verhogen. De krachtige software bespaart tijd en helpt hen efficient in te kopen en voorraadniveaus te bewaken.

Uiteraard verschillen de situaties en dus ook de besparingen van bedrijf tot bedrijf en situatie tot situatie. Wilt u vrijblijvend een gesprek over wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn? neem dan contact met ons op. Of neem een kijkje op de nederlandse EazyStock website.