Ga naar de inhoud

Vereenvoudiging en kostenreductie bij Schouten & Nelissen: een gezamenlijk succes

schouten en nelissenSchouten & Nelissen is al meer dan 35 jaar succesvol in het ontwikkelen van mensen, teams en bedrijven op het vlak van persoonlijke kracht, leiderschap, vitaliteit en stress. Het is een bijzonder en mooi familiebedrijf dat vanuit een partnerschapgedachte proactief samenwerkt met haar klanten en excellente dienstverlening biedt met hoge kwaliteit. Meten, leren en presteren staan centraal in het aanbod.

Het huidige applicatielandschap (SAP) is deels vervangen door Dynamics NAV. Hierdoor zijn het IT-beheer en de bedrijfsprocessen vereenvoudigd en zijn de kosten flink gereduceerd. Deze nieuwe applicatie helpt Schouten & Nelissen om de klanten – nóg meer dan voorheen – centraal te stellen.

Bijzondere samenwerking

SucceedIT heeft Schouten & Nelissen mogen begeleiden bij de implementatie van Dynamics NAV, in samenwerking met de bestaande Dynamics NAV-partner Verito.

Martin Plaat heeft de projectleiding verzorgd. Ramona Verkuijl nam het changematige aspect voor haar rekening en draaide mee in het projectteam. Bij de laatste eindsprint en conversiefase heeft Martin een nieuw specialisme betrokken op het vlak van conversie. Marten Thors werd daarmee toegevoegd aan het bestaande team.

Daarnaast heeft Martin een BI-rapportage- & finance-specialist van SucceedIT toegevoegd aan het team om de rapportages vlot te trekken. De nieuwe samenstelling was een gouden zet. Marten Thors heeft, samen met het bestaande team, het conversieplan en de uitvoering daarvan tot een succesvol eind gebracht. Op 1 juli 2018 ging Dynamics NAV succesvol live bij Schouten & Nelissen.

Mix van competenties: project- en changemanagement

Vera van Beek (COO, Schouten & Nelissen) kijkt zeer positief terug op de samenwerking met SucceedIT: “Het project was al een tijd in volle gang en we hadden andere competenties nodig op het vlak van project- en changemanagement. Met het instappen van Martin en Ramona kon dit in een zeer kort tijdsbestek bewerkstelligd worden. Een duidelijke planning en koers droegen bij aan een duidelijke lijn, zonder ruis. Martin is pragmatisch en resultaatgericht en weet als geen ander hoe je van A naar B moet komen, zonder afleiding. Door op het juiste moment de juiste switch te maken met consultants met een andere expertise, toonde Martin inzicht en leiderschap.

Ramona kent onze branche als geen ander en wist op alle niveaus snel te schakelen en de juiste link tussen het systeem en de uitvoering te leggen. Ze wist gaps te analyseren en te dichten en was echt onderdeel van ons team. Naast hen stond een fantastisch intern projectteam, dat elke horde nam en doorzettingsvermogen getoond heeft. Het team heeft ontzettend hard gewerkt en toonde hart voor de doelstellingen van het project en voor elkaar. Ik zie het echt als een gezamenlijk succes.”

Juiste focus

Nolly Tameris (Business Controller, Schouten & Nelissen) heeft de implementatie naar Dynamics NAV ervaren als een uitdagend, bijzonder en bovenal leerzaam avontuur: “Iedere projectfase brengt andere dynamiek in het projectteam én in de organisatie, er zijn soms spannende keuzemomenten voor de inrichting, dan is het fijn om te klankborden met Martin die de structuur en focus blijft aangeven. En ook prettig: wanneer nodig, toch even dat duwtje in de goede richting!

Ramona heeft ons enorm geholpen met het uitwerken en begeleiden van de organisatorische changegebieden en we hebben dankbaar gebruikgemaakt van haar brede ervaring in onze branche. Hierdoor hebben we als projectteam focus kunnen houden op de technische inrichtingsvraagstukken, het opleiden van de organisatie en, niet te vergeten, de conversie-uitdagingen die bij een dergelijk project horen.

“Ik kijk terug op een mooie samenwerking, waarbij mede door de geweldige teamspirit en het gezamenlijke grote verantwoordelijkheidsgevoel, we vastberaden met elkaar een succesvolle livegang hebben bereikt. De belangrijkste sleutel voor ons succes? Het gezamenlijke doel gaat altijd voor!”