Ga naar de inhoud

Van MAMUT ONE naar Microsoft Dynamics 365 Business Central

Visma heeft besloten het ERP-pakket Mamut One niet verder te ontwikkelen. Als gebruiker van Mamut One wil je blijven groeien met je bedrijf en zul je dus op zoek moeten naar een vervangende oplossing. Als ondernemer kijk je vooruit en zoek je een toekomstbestendige oplossing. Je gaat dus op zoek naar een goed alternatief!

Niemand zit te wachten op een nieuw bedrijfssysteem, maar niets doen is geen optie. Begin dus op tijd met het stellen van de juiste vragen en, nu je toch moet overstappen, profiteer dan ook meteen van de voordelen van de nieuwste generatie bedrijfssoftware. Dit is ook hét moment om te kijken naar verbeteringen die eenvoudig te realiseren zijn. Denk aan de modules financiële administratie, verkoop, logistiek, CRM en e-commerce, die bestaan in zowel Mamut One als in Business Central. Ook bieden veel ERP-systemen nagenoeg dezelfde functionaliteiten aan.

Stap je over naar een ander systeem, stel jezelf dan deze 4 vragen:

1. Wat is het ideale moment om over te stappen?

Voor de meeste bedrijven bestaat dit ideale moment niet. Iedereen heeft het druk, de focus ligt op operationele processen en klanten tevreden houden. Een ideaal moment is er dus meestal niet. Wel vraagt een overstap om goede interne communicatie en een realistische planning.

2. Indien je over maatwerk beschikt, welke onderdelen heb je dan echt nodig?

Met Business Central heb je de kans om dicht bij de standaard te blijven en afscheid te nemen van maatwerk. Je kan eenvoudig apps aan je omgeving koppelen waardoor je geen maatwerk meer hebt, maar gebruikmaakt van standaard-apps die onderhouden worden en in elke reguliere update meegenomen worden. Je hebt dan geen extra onderhoud en bent niet afhankelijk van je leverancier.

3. Welke data uit het verleden moet mee?

Bij een overstap kan alle data overgezet worden, denk aan stamgegevens zoals klanten, leveranciers, artikelen, prijzen etc., maar ook historische transacties zoals facturen, orders en grootboekposten. Voor sommige bedrijven is dat een must en bij andere is het juist raadzaam om helemaal ‘schoon’ te beginnen.

4. Welke ICT-partner past bij jouw bedrijf?

Is jouw bedrijf zelfredzaam met eigen ICT-specialisten of is er veel behoefte aan ondersteuning van een partner? En biedt jouw nieuwe partner na de initiële implementatie ook de juiste support? Onderzoek dit voordat je een partner selecteert.

De innovatiekracht van Microsoft

De ongeëvenaarde R&D-investeringen van Microsoft, de continue updates om de kernfunctionaliteit te verbeteren, de flexibele uitbreidingsmogelijkheden met apps, de snelle en betaalbare cloud-implementaties en het eenvoudige aanpassingsvermogen op basis van de NoCode-aanpak, chatbots en innovatieve functies zoals AI en IoT. Dit alles maakt Dynamics 365 Business Central de perfecte oplossing voor middelgrote bedrijven die vandaag al toekomstbestendig willen zijn.

Bovendien hebben Dynamics 365-klanten met het Microsoft-partner-ecosysteem en met de AppSource toegang tot een uniek aanbod van extra tools. Microsoft Dynamics 365 Business Central is een uitstekend alternatief voor Mamut One, met name als jouw bedrijf al gebruikmaakt van Outlook en Office. Je profiteert dan van een perfecte integratie. Het is dus zeker de moeite waard om Microsoft Dynamics 365 op jouw shortlist te plaatsen!

Over SucceedIT

SucceedIT heeft al meerdere bedrijven van Mamut One overgezet naar Business Central. Wij doen dit snel en fixed-price. Dat levert én een toekomstbestendige Microsoft-oplossing op die zich razendsnel ontwikkelt en onderdeel is van cloud-platform Microsoft 365, én een samenwerking met een jonge en pragmatische Microsoft-partner die jouw bedrijf op een frisse en effectieve manier helpt bij een optimale inrichting van Business Central. Wacht niet langer en neem contact op om kennis te maken en geheel vrijblijvend te bespreken wat de mogelijkheden zijn.