Ga naar de inhoud

Van Dynamics NAV naar Dynamics 365 Business Central!

Afgelopen dagen hebben Microsoft en QBS webinars gehouden over de nieuwste ERP oplossing: Dynamics 365 Business Central. Deze oplossing, speciaal voor kleine en middelgrote bedrijven, is volledig cloud-based en kent veel nieuwe functionaliteiten ten opzichte van Dynamics NAV 2018 (voorheen Navision).

Er worden 2 versies aangeboden, een Essentials en een Premium versie. Handelsbedrijven kunnen goed uit de voeten met de Essentials versie. Alle bekende modules van Dynamics NAV (zoals financieel, inkoop, verkoop & marketing, voorraad, assemblage en WMS) zijn beschikbaar in deze versie. De Premium versie is heel geschikt voor productie- en servicebedrijven.

Het grote verschil met Dynamics NAV is dat Microsoft met Dynamics 365 vol voor een cloud- en webbased oplossing gaat. Daarnaast is het niet meer mogelijk om maatwerk te ontwikkelen in de vorm zoals dat nu wordt gedaan. Maatwerk en add-ons moeten worden overgezet naar zogenaamde Extensions. Deze zijn via de AppSource (een soort AppStore omgeving van Microsoft) te verkrijgen en te installeren.

Office 365

Office 365 producten zoals SharePoint, PowerApps, PowerFlow en PowerBI gaan een steeds grotere rol spelen. Bedrijven kunnen zonder maatwerk veel meer bereiken en het proces en het systeem eenvoudig kneden tot een oplossing die voor hen werkt.

Sharepoint voor documentbeheer, PowerApps voor het realiseren van eenvoudige aan Dynamics 365 Business Central gekoppelde applicaties. Bijvoorbeeld applicaties die buitendienstmedewerkers ondersteunen bij het maken van een bestellijst, opvragen van klantinformatie, service-bonnen etc.. De integratie met Word en Excel was allang een feit maar met Dynamics 365 is het ook mogelijk om direct te exporteren naar PowerPoint.

PowerFlow is gemaakt om processen aan elkaar te knopen en logische processtappen te definiëren waarbij gebruikers van stap a, naar b, naar c worden geleidt. PowerBI is bedoelt voor het maken van dashboards die kunnen worden weergegeven in Dynamics 365 Business Central.

Meer weten over Business Central met alle verschillende pakketten, mogelijkheden en prijzen? Bekijk onze website dynamicsonline.nl waar wij Business Central aanbieden.

[qodef_button size=”” type=”” text=”Dynamicsonline.nl” custom_class=”” icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”” link=”https://www.dynamicsonline.nl/dynamics-365/” target=”_self” color=”” hover_color=”” background_color=”” hover_background_color=”” border_color=”” hover_border_color=”” font_size=”” font_weight=”” margin=””]

 

 

Voordelen

Implementaties gaan sneller verlopen en maatwerk ellende behoort tot het verleden. Wij kunnen met onze klanten sneller resultaten boeken en klanten hebben de keuzevrijheid om zelf te optimaliseren en/of apps te realiseren of daarvoor consultancy in te huren. De afhankelijkheid van een partner wordt kleiner, implementatie trajecten eenvoudiger en korter. Wat ons betreft een prima ontwikkeling. SucceedIT is klaar voor deze nieuwe wereld en heeft met haar nieuwe label DynamicsOnline en het bestaande label NAVConsultants alles in huis om haar bestaande en nieuwe klanten optimaal te ondersteunen.

De toekomst van Dynamics NAV

Er zijn nog veel vragen, zeker voor klanten die nu op oudere versies zitten is het even afwachten wat de toekomst gaat brengen. Moet een overgang naar Dynamics 365 Business Central worden gemaakt? Op welke termijn? En wat zijn de consequenties voor het gerealiseerde maatwerk, koppelingen en add-ons die in gebruik zijn? De verwachting is dat het nog meerdere jaren gaat duren voordat Dynamics NAV helemaal uitgefaseerd wordt en alle Microsoft Dynamics klanten een overgang naar Dynamics 365 Business Central hebben gemaakt.

Eén ding is al wel duidelijk, met Microsoft Dynamics 365 Business Central wordt het voor u als klant en gebruiker mooier en makkelijker! Het is sneller en eenvoudiger te implementeren en heeft meer mogelijkheden. Of u nu gebruik maakt van Dynamics NAV of niet kan wachten om te starten met Dynamics 365 Business Central, wij zijn er klaar voor!