Ga naar de inhoud

Upgraden naar Business Central – Keuze #6 – Optimalisaties

Een upgrade naar Business Central biedt over het algemeen veel aanknopingspunten voor optimalisatie. Maak optimaal gebruik van het Office365-platform en de integratiemogelijkheden. Reduceer handmatige handelingen, papier- en e-mailstromen door het proces zo efficiënt mogelijk in te richten.

Optimalisaties als workflow, autorisaties, werktegeltjes, managementinformatie, digitalisatie van documenten, scanning, OCR-herkenning … er zijn mogelijkheden te over om papierloos en efficiënt te gaan werken met Business Central. Los van de productiviteit, verhoog je ook het draagvlak als je de huidige irritaties in het proces wegneemt. Een puur technische upgrade is de weg van de minste kosten, maar bereik je dan ook echt de verbeteringen die je voor ogen hebt?

Optimalisaties van bedrijfsprocessen

Voer als onderdeel van de roadmap een analyse uit op je huidige processen. Beschrijf de optimalisaties en kijk mee met de gebruikers om te ontdekken waar zij dagelijks tegenaan lopen bij het gebruik van het huidige ERP-systeem. Wij zien vaak dat er nog zaken in Excelsheets buiten het systeem worden vastgelegd, dat er modules van Dynamics niet of beperkt worden gebruikt, dat er nog veel papier in omloop is en dat de integratie met andere gebruikte applicaties in een organisatie beneden de maat is.

Lean- en SixSigma

Een upgrade biedt je de gelegenheid om al deze inefficiency uit het proces te halen en de organisatie te stroomlijnen. Het toepassen van Lean- en SixSigma-principes kan helpen bij het ‘papierloos en efficiënt’ maken van jullie organisatie. Het is niet nodig om processen volledig te herdefiniëren, maar met zekere regelmaat kritisch kijken naar het bestaande en dat verbeteren, zou de standaard moeten zijn. Verbeter doorlopend en innoveer waar mogelijk.

Whitepaper: Overstappen van Dynamics NAV naar Business Central

Wanneer stap je over? Welke vragen moet je beantwoorden om te komen tot een juiste keuze? Welke mogelijkheden biedt Business Central? Moet je dan in de cloud gaan werken?

In dit gratis whitepaper beantwoorden wij zoveel mogelijk vragen en helpen je om te komen tot een onderbouwde keuze voor een upgrade. Een uitgebreid paper boordevol tips en overwegingen voor de CEO en CFO.