Ga naar de inhoud

Upgraden naar Business Central – Keuze #5 – Partner

Een upgrade naar Business Central biedt je ook de gelegenheid om jullie keuze voor jullie Microsoft Dynamics Partner te heroverwegen. Stel jezelf de vraag of je Microsoft Dynamics Partner goede support biedt, de initiële implementatie goed heeft gedaan en of je huidige partner zelf wel klaar is voor Business Central.

Upgraden naar NAV 2018? Nee!

Er zitten grote verschillen in de mate waarin partners Business Central adopteren. Een deel van het partnerkanaal houdt op het moment van schrijven van dit artikel nog steeds krampachtig vast aan het oude Dynamics NAV en durft haar klanten zelfs te adviseren niet naar Business Central over te stappen, maar op NAV 2018 of een soort hybride NAV 2018 / Business Central over te stappen.

Ofwel, ze verkopen het nieuwe model met een oude motor. Vaak heeft deze weerstand tegen Business Central ermee te maken dat de eigen modules nog niet zijn omgebouwd en niet geschikt zijn voor Business Central. Meestal omdat men simpelweg te laat is begonnen met zich te verdiepen in Business Central en onvoldoende afweet van Business Central om een upgrade of implementatie goed te kunnen uitvoeren.

Zoek de juiste partner

Ga in gesprek met je partner en stel vast of je partner de juiste partner is om het upgradetraject mee in te gaan. Laat je niet wijsmaken dat het verstandig is om te gaan werken met oude technologie, door gebruik te maken van een hybridemodel, met NAV 2018 onder de motorkap in een Business Central-jasje. Het is slechts een kwestie van tijd voordat Microsoft de stekker uit het oude model trekt en iedereen naar de cloud moet.

Gelukkig zijn er ook voldoende partners wel klaar voor Business Central. Ga bij twijfel over je huidige partner eens in gesprek met een andere. Op internet vind je voldoende alternatieven en kun je vooronderzoek doen naar de Business Central-readiness van diverse partijen.

Whitepaper: Overstappen van Dynamics NAV naar Business Central

Wanneer stap je over? Welke vragen moet je beantwoorden om te komen tot een juiste keuze? Welke mogelijkheden biedt Business Central? Moet je dan in de cloud gaan werken?

In dit gratis whitepaper beantwoorden wij zoveel mogelijk vragen en helpen je om te komen tot een onderbouwde keuze voor een upgrade. Een uitgebreid paper boordevol tips en overwegingen voor de CEO en CFO.

 

[mkdf_button size=”” type=”” text=”Download hier” custom_class=”” icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”” link=”https://www.dynamicsconsultants.nl/e-book-upgrade-naar-dynamcis-365-business-central/” target=”_self” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”#fe5000″ hover_background_color=”#fe5000″ border_color=”#fe5000″ hover_border_color=”#fe5000″ font_size=”” font_weight=”” margin=””]