Ga naar de inhoud

Upgraden naar Business Central – Keuze #4 – Licenties

Het licentiebeleid van Microsoft wisselt regelmatig. Het is duidelijk dat Microsoft probeert haar klanten naar cloud-abonnementen te krijgen. Het omzetten van een oude Dynamics NAV-licentie (meestal on-premise) naar een cloud-abonnement, is eenvoudig.

Op het moment van schrijven van deze tekst krijg je voor iedere concurrent user, één named user terug. En op de abonnementskosten van de licenties die zijn ingeruild, krijg je permanent 40% korting. Stel, je hebt 25 concurrent users in je licentie, dan kun je deze inruilen voor 25 named users, en op deze 25 named users krijg je dan 40% korting op het abonnementstarief (dat ligt tussen de € 60,- en € 85,-, afhankelijk van of je een essential of premium licentie nodig hebt). Als je meer licenties nodig hebt, dan betaal je voor de extra named users wel het volle bedrag. (prijzen Business Central Microsoft)

Hulp bij de juiste keuze

Licentiestructuren zijn complex en vrijwel bij niemand gelijk. Veel bedrijven hebben meerdere licenties (werken internationaal) of door omstandigheden te veel concurrent users in de licentie zitten (bedrijfssplitsingen, krimp door recessie etc.). Een eenduidig advies en calculatie kunnen we dan ook niet bieden; dit is altijd klantspecifiek. Je partner, maar ook QBS of Microsoft kunnen helpen bij het bepalen van jullie huidige licentiewaarde en -opbouw, en de kosten voor omzetting naar een cloud-abonnement.

Houd er rekening mee dat bij Business Central er naast een licentie voor het gebruik van Business Central, ook licenties voor Office 365 nodig zijn. Zoals eerder gezegd is Office 365 niet vereist, maar wel zeer sterk aan te raden.

Kijk verder dan alleen licenties

Na een analyse van hoe over te gaan van on-premise naar een cloud-abonnement, blijkt vaak dat er niet gekeken is naar de financiële besparingen op IT-beheer, hardware en infrastructuur. Het opstellen van een complete kosten-batenanalyse als onderdeel van de roadmap wordt daarom aanbevolen.

Anderzijds laat Microsoft je ook niet heel veel keus. Wil je naar de cloud, dan moeten de oude licenties worden ingeruild, ongeacht de financiële consequenties.

 

Whitepaper: Overstappen van Dynamics NAV naar Business Central

Wanneer stap je over? Welke vragen moet je beantwoorden om te komen tot een juiste keuze? Welke mogelijkheden biedt Business Central? Moet je dan in de cloud gaan werken?

In dit gratis whitepaper beantwoorden wij zoveel mogelijk vragen en helpen je om te komen tot een onderbouwde keuze voor een upgrade. Een uitgebreid paper boordevol tips en overwegingen voor de CEO en CFO.

 

[mkdf_button size=”” type=”” text=”Download hier” custom_class=”” icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”” link=”https://www.dynamicsconsultants.nl/e-book-upgrade-naar-dynamcis-365-business-central/” target=”_self” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”#fe5000″ hover_background_color=”#fe5000″ border_color=”#fe5000″ hover_border_color=”#fe5000″ font_size=”” font_weight=”” margin=””]