Ga naar de inhoud

SucceedIT Orange Belt Lean Six Sigma gecertificeerd

Waarde creëren door minder verspilling

Dag in, dag uit zien we bedrijven met geweldige producten en diensten. Dagelijks helpen wij bedrijven om meer uit hun Dynamics-omgeving te halen. Procesoptimalisatie is daarbij een belangrijk component. Lean helpt ons te komen tot optimale processen en een best passende vertaling daarvan naar Dynamics bij onze klanten. Maar met onze Lean-certificering gaan we ook aan de slag met onze eigen processen, zowel onze interne processen als het implementatieproces. Hoe implementeer je een ERP-systeem waarin verspilling wordt geminimaliseerd en efficiency wordt gemaximaliseerd? Samen met Luc Molenaar van Share4Excellence zijn we aan de slag gegaan met cases uit onze eigen dagelijkse praktijk.

Lean Six Sigma is de methode om tot een efficiënt bedrijf te komen dat waarde creëert voor zijn klanten zonder verspilling. Medewerkers verwijderen deze verspilling zelf uit de bedrijfsprocessen. De diverse technieken en standaarden werden toegelicht aan de hand van voorbeelden, praktijkcases en opdrachten.

Tijdens de training leerden onze medewerkers als het ware een Lean-bril op te zetten waardoor ze op een andere manier naar onze organisatie en de werkprocessen konden kijken. Zo ontdek je verbetermogelijkheden.

Poka Yoke, Copes en de Verborgen Fabriek

Lean certificaatZomaar een aantal termen die langskwamen. Maar één voor één handige tools die ook direct toepasbaar zijn.

Rijk van Reenen, Senior Consultant bij SucceedIT: “Een mooie techniek met handige tools om eens heel scherp naar onze eigen organisatie te kijken. Waar zitten de verbeterpunten binnen onze eigen organisatie? Maar natuurlijk ook in onze dagelijkse adviespraktijk. Goed digitaliseren en automatiseren begint met een gedegen analyse. Verlopen de processen echt zoals ze bij een bedrijf zijn beschreven? Waar zitten welke verbeterpunten? En vooral waar zit de verspilling die we met een bedrijfssysteem kunnen elimineren?”

Maatwerk is vaak verspilling

Met meer dan 20 jaar IT-ervaring hebben de consultants van SucceedIT al heel wat door maatwerk veroorzaakte ellende gezien. Daarom geloven wij in bewezen standaardoplossingen en zijn we wars van maatwerk. Waarom? Simpelweg omdat een standaardoplossing in bijna alle gevallen de beste en meest voordelige keuze voor de klant is.

Martin Plaat, directeur SucceedIT: “Wij gaan voor een transparante werkwijze, een open relatie met onze klanten en zo min mogelijk klantspecifieke aanpassingen. Zo voegen wij waarde toe. De Lean-gedachte sluit daar perfect bij aan. Haal de verspilling uit de implementatieprocessen, maar ook uit de processen van onze klanten. Zo kom je samen verder.”

 

SucceedIT Lean Six Sigma
Luc Molenaar, Share4Excellence (l) en Martin Plaat, SucceedIT (r)