Ga naar de inhoud

SucceedIT helpt jongeren in Kenia bij het opstarten van een eigen ICT-bedrijf

SucceedIT is sponsor geworden van het programma Edukans dat jongeren in Afrika een kans op goed onderwijs biedt en helpt bij het opzetten van hun eigen ICT-bedrijf. De afgelopen jaren heeft SucceedIT een gezonde groei doorgemaakt. Wij delen onze successen graag en daarom gaan wij jongeren in Afrika helpen.

Over Edukans in Kenia

In Kenia is werkeloosheid onder jongeren enorm hoog. Daarentegen hebben bedrijven grote moeite om gekwalificeerd personeel te vinden. Om de kwaliteit van het vakonderwijs te verbeteren is Edukans begonnen met het trainen van jongeren. Van de jongeren die getraind zijn door Edukans vindt 75% binnen 6 maanden een baan! Daarnaast worden zij ook ondersteund bij het opzetten van een eigen ICT-bedrijf, indien zij die ambitie hebben. Edukans is een programma van EO Metterdaad dat diverse projecten leidt om mensen in noodsituaties van hulp te voorzien.

 

Link met eigen werkveld

Martin Plaat, CEO van SucceedIT, over onze steun aan dit project: “Ik weet zelf dat het opzetten van een eigen bedrijf met vallen en opstaan gaat. Ik kan me voorstellen dat dat in Kenia nog meer moeite kost, daarom hebben we ervoor gekozen om juist daar jongeren te helpen bij het verkrijgen van goed onderwijs en hen te helpen bij het opzetten van hun eigen ICT-bedrijf. Hiermee hebben we ook direct een link met het werkveld waar wij zelf in opereren. ICT heeft de toekomst, ook in Kenia. We hopen dat zij met onze steun goed onderwijs krijgen en een mooie toekomst tegemoet gaan zien in de ICT.”

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het project dat wij steunen? Bekijk dan de aflevering over Gladys Akini op de website van EO Metterdaad. Het programma volgt haar tijdens haar studie en bij de zoektocht naar een baan in de ICT .