Ga naar de inhoud

SRC E-businessnet eenvoudig bestellen in de keten

SRC E-businessnet biedt groothandels een laagdrempelige stap naar elektronisch zakendoen. Inmiddels zijn door SucceedIT een flink aantal groothandels geholpen bij het elektronisch zakendoen middels dit platform voor bestellen en factureren.

ster src platform

Hoe het werkt

De groothandels  communiceren met E-businessnet onder andere order- en factuurberichten met hun leveranciers. U kiest zelf hoe en wat u met E-businessnet communiceert. We zetten de mogelijkheden voor u op een rijtje.

Order
Het is mogelijk om uw groothandelssysteem te koppelen aan uw ERP (back-end software) en de orders hier aan te maken. Voordeel is dat u slechts één keer de order aanmaakt in uw ERP-systeem. De orderdata wordt in een bestand per leverancier verzameld en naar E-businessnet verzonden. E-businessnet zorgt ervoor dat de leverancier de order ontvangt en in haar ERP-systeem wordt verwerkt.

 ebusinessnet1

Factuur en Pakbon
Kies zelf hoe u de factuur en pakbon van uw leveranciers elektronisch wilt ontvangen. Er zijn drie mogelijkheden: 1. Leesbaar formaat als bijlage in een e-mail ontvangen. 2. Databestand om in uw ERP-systeem in te lezen. 3. Communicatieverbinding tussen uw bedrijfsnetwerk en E-businessnet.

 ebusinessnet2

Voor de order, factuur en pakbon worden dezelfde communicatieverbindingen gebruikt. De ondersteuning en het gebruik van E-businessnet zijn gratis voor groothandels. Eenmalige aanpassingen aan uw groothandelssysteem kunnen eventueel leiden tot kosten bij de leverancier van uw groothandelssysteem.

Wilt u meer weten over deze mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Of klik hier om naar de SRC website te gaan.