Ga naar de inhoud

Meer grip op uw verkoop met buitendienst automatisering

Met professionele softwareoplossingen voor buitendienst automatisering, kunnen bedrijven helpen met de aansturing en het inzichtelijk houden van de verkoop, binnen of buiten het kantoor. Of u nu uw sales proces optimaliseert, goed zicht wil houden op uw sales pipeline, of goede vraagvoorspellingen wilt maken van uw verkopen, er is goede software beschikbaar om uw verkoop hierbij te ondersteunen.

buitendienst automatiseringService, installatie en commerciële buitendiensten brengen veel administratieve werkzaamheden met zich mee. Het invullen, corrigeren en verwerken van werkbonnen in een administratief systeem is een tijdrovend proces. Voor medewerkers in de buitendienst én binnendienst.

Wanneer uw verkoper bij een klant op locatie is wilt u een verkooporder zo snel mogelijk kunnen afronden. Alleen, het werken met papieren orderformulieren kost veel tijd en de kans op fouten is groot. Veel fouten worden bijvoorbeeld veroorzaakt doordat er op basis van een aantal korte aantekeningen een bezoekverslag wordt uitgewerkt. Bent u op zoek naar de voordelen van een professionele softwareoplossing voor uw buitendienst? Lees dan verder…

Voordelen voor uw organisatie

Door automatisering van verkoopprocessen kunt u als organisatie uw medewerkers efficiënter inzetten. Een aantal algemene kenmerken en voordelen van softwareoplossingen voor de buitendienst zijn:

 • Beter en sneller inzicht in resultaten
 • Overal inzicht in klantgegevens
 • Efficiënter offerte en orderproces
 • Agenda en taakbeheer
 • Regiomanagement
 • Routeplanning, bezoekplanning
 • Webgebaseerd, online, schaalbare Cloud licenties
 • Mobiel (iPhone, iPad)

buitendienst automatisering, app, ipad, mobileZo verhoogt de productiviteit door een directe en papierloze invoer van het verkoopproces. U verhoogt de klanttevredenheid door hun te voorzien van actuele informatie over producten en order statussen. Binnen het kantoor verminderd de werkdruk en worden kosten lager door het reduceren van handmatige invoer.

Omdat deze oplossingen online en mobiel zijn heeft u eindelijk uw digitale kantoor voor onderweg. De belangrijkste gegevens zijn altijd up-to-date en u kunt uw Outlook agenda inzien en aanpassen wanneer u wilt. U kunt uw buitendienst makkelijk aansturen en u heeft een veel directer inzicht in activiteiten en resultaten – en uw medewerkers zien dagelijks wat hen te doen staat.

Buitendienst automatisering richt zich onder andere op:

 • Vertegenwoordigers onderweg
 • Accountmanagers en relatiebeheerders
 • Service monteurs

Softwareoplossingen voor de buitendienst

Hoe zien dit soort oplossingen er nu uit? Deze oplossingen worden specifiek ontwikkeld voor mobiele apparatuur zoals de iPad, met als ruggengraat úw CRM oplossingen of een CRM oplossing van de buitendienst softwareleverancier. Het is immers belangrijk dat de buitendienst software, waarmee commerciële activiteiten worden gestuurd, naadloos integreert met CRM. De oplossingen worden dan ook gepresenteerd in mooie database gestuurde touchscreen tablets met real-time updates.

Voorbeelden van softwareoplossingen voor de buitendienst: