Ga naar de inhoud

Snel documenten terugvinden in Dynamics NAV en Business Central

Een klant belt met een vraag over de levering van een order en jij wilt zien welke verkooporders op die verzamelfactuur staan. Als gebruiker van Dynamics NAV ben je continu bezig met navigeren tussen documenten. Orders, verzendingen, ontvangsten, facturen, offertes, raamcontracten… Je zou ze eigenlijk met één klik allemaal beschikbaar willen hebben. Snel documenten terugvinden!

Nog een praktijkvoorbeeld: het afhandelen van retourzendingen. Als een klant een product terugstuurt maak je daar een creditering voor aan. Om vanuit de originele order bij de geboekte creditnota te komen, valt soms niet mee in Dynamics NAV; andersom is het nog lastiger. Het kost veel tijd om te navigeren van het ene document naar het andere.

Slimme oplossing

snel documenten terugvinden Navigate ProNavigate Pro is een extensie voor Dynamics NAV en Business Central. Het voegt een scherm toe waarmee je vanuit een verkoop- of inkoopdocument direct door kunt klikken naar alle gerelateerde documenten. De volledige boekingsgeschiedenis van een offerte, factuur, verzending, eventuele creditering en de retourontvangst is te zien.

In het scherm kun je de blokken slepen; de verbindingen tussen de verschillende documenten weergeven en de documenten ook meteen openen door erop te dubbelklikken. Onderstaande video legt duidelijk uit hoe Navigate Pro jou en je collega’s kan helpen om sneller en efficiënter te navigeren tussen de verschillende documenten in NAV of Business Central.

Navigate Pro, iets voor jou of jouw medewerkers?

Deze extensie is vooral handig als je bedrijf veel verkoopgerelateerde documenten gebruikt, zoals offertes, inkoopfacturen, verzendnota’s, magazijnbonnen en creditnota’s. Moet je vaak geboekte documenten terugzoeken? Of heeft je bedrijf veel te maken met retouren? Dan is Navigate Pro een mooie oplossing om deze documenten snel en efficiënt terug te vinden.

Navigate Pro, voor het snel documenten terugvinden, is eenvoudig te koppelen aan je Dynamics NAV 2017 of 2018 of Business Central on premises omgeving. We kunnen Navigate Pro binnen een halve dag up and running hebben. Maak je al gebruik van Business Central in de cloud? Dan is Navigate Pro (ook als proefversie) beschikbaar in de AppSource.

 

Wil je meer weten over de voordelen van Navigate Pro en wil je weten of Navigate Pro nuttig is voor jouw bedrijf?

Neem dan contact met ons op.