Ga naar de inhoud

Snelle onboarding met Business Central

ERP-implementaties worden als riskant, complex, langdurig en dus duur gezien. En voor de overdracht van kennis aan de eindgebruikers zijn kostbare consultants nodig die niet altijd direct beschikbaar zijn. We kennen allemaal voorbeelden van projecten die duurder uitvielen dan gedacht, te lang duurden of zelfs compleet mislukten. Microsoft wil deze situatie veranderen door onboarding begeleiding als integraal onderdeel van Dynamics 365 Business Central aan te bieden.

Tegenwoordig richten de meeste bedrijven zich op een korte ’time to value’ voor hun nieuwe implementatie, upgrade of migratie naar de cloud. Moderne bedrijven zetten de consultants die ze inhuren in om tastbare meerwaarde te creëren. Door bijvoorbeeld de bedrijfsprocessen te moderniseren en het personeel te motiveren om te veranderen.

Onboarding 2.0

Microsoft speelt in op deze veranderende marktvraag door in haar Business Central ERP-software zogenaamde ‘onboarding guidance’-functionaliteit te leveren. Microsoft investeert in ‘getting started checklists’ en zogenaamde ‘in-app contextuele hulpfuncties’ om ervoor te zorgen dat gebruikers sneller kunnen onboarden en sneller resultaten kunnen boeken. Het geeft je bedrijf zelfs de mogelijkheid om de basis set-up zelf te doen als je dat wilt! Alles is erop gericht om de ‘time to productivity’ te verkorten.

Deze ingebouwde intelligentie helpt nieuwe collega’s om sneller en eenvoudiger wegwijs te worden in het systeem. Maar ook de bestaande gebruikers vinden gemakkelijker hun weg naar specifieke video’s waarin taken zijn uitgelegd die zij slechts af en toe uitvoeren, zoals de eindejaarsafsluiting. Dit nieuwe initiatief is helemaal in lijn met de eerdere initiatieven van Microsoft om het productaanbod verder te standaardiseren met het beschikbaar maken van een breed scala aan add-ons op AppSource.

Vanaf ‘2021 release wave 1’ bevat Business Central een set onboarding-gerelateerde tools en mechanismen die implementatiepartners kunnen gebruiken om deze ervaring op te bouwen. Daarnaast stelt Microsoft haar ‘onboarding framework’ beschikbaar aan haar implementatiepartners om te gebruiken voor de add-ons en componenten die zij in aanvulling op Business Central leveren.

Los van deze veranderde marktvraag heeft Microsoft zelf ook een belang bij het versnellen van implementaties. Er is immers een enorm marktpotentieel voor Business Central, Microsofts cloud-ERP-oplossing voor mkb-bedrijven. Daarnaast zijn er meer dan tweehonderdduizend klanten van haar on-premise oplossingen Dynamics NAV, Dynamics GP en Dynamics SL die binnenkort naar de cloud willen migreren. Dit initiatief voor ‘onboarding guidance’ maakt dus ook implementatiecapaciteit vrij voor verdere groei.

Business Central

Microsoft Dynamics 365 Business Central is hét ERP-softwarepakket in de cloud voor het midden- en kleinbedrijf. Met automatische updates, flexibele uitbreidingsmogelijkheden met apps, snelle en betaalbare cloud-implementaties en toegang tot de AppSource is jouw bedrijf altijd up‑to‑date.

Overstappen

Overstappen op andere ERP software is vaak eenvoudiger dan je denkt. En het is hét moment om maatwerk en het werken in jouw bedrijf leuker en makkelijker te maken. Samen zorgen we dat jouw bedrijf vooroploopt en nog succesvoller wordt. Benieuwd hoe we dat doen? Neem dan contact met ons op!