Ga naar de inhoud

Punten en komma’s in Business Central

Goed nieuws! Vanaf de releasewave 2 van 2021 kunnen gebruikers van Microsoft 365 Dynamics Business Central veel tijd besparen en efficiënter werken met het invoeren van bedragen. Zo kun je met de ondersteuning voor verschillende decimale scheidingstekens op numpad-toetsenborden  valutabedragen en andere decimalen sneller en betrouwbaarder typen.

Hoe het nu werkt met punten in Business Central

Momenteel is op de meeste niet-Amerikaanse toetsenborden de punt (.) op het numpad een scheidingsteken voor duizend en niet voor de cijfers achter de komma. Voorbeeld: een waarde van 123,456 wordt gezien als een waarde van 123.456. Dat kan voor een foutieve invoer zorgen. Met de nieuwe releasewave is dit probleem opgelost!

Dit is weer een goed voorbeeld van de continue ontwikkeling van Microsoft Dynamics 365 Business Central en het bewijs dat Microsoft de feedback van implementatiepartners en de tienduizenden eindgebruikers, ook wel genaamd feedback-loop, werkt. Deze ‘loop’ stelt de duizenden implementatiepartners en de tienduizenden eindgebruikers wereldwijd in staat om eenvoudig en transparant productverbeteringen voor te stellen. Een mooie manier om Business Central te laten uitgroeien tot het beste ERP-systeem voor mkb-bedrijven.

De aanpassing van de punten en komma’s zal beschikbaar zijn in de nieuwe releasewave die gepland staat in oktober dit jaar.

 

Altijd de nieuwste functies tot je beschikking

Stap over van Dynamics NAV of Navision naar Business Central en snel aan de slag. Neem contact met ons op om kennis te maken en een demo van Business Central te krijgen. Wij upgraden en implementeren tegen een vaste prijs. Geen risico’s, onduidelijkheid over kosten en verrassingen achteraf. We bieden een aanpak die de bedrijfsvoering verbetert en niet complexer maakt. Hiermee ben je klaar voor de toekomst, profiteer je van de innovaties die Microsoft voor Business Central biedt en bespaar je kosten.