Ga naar de inhoud

PowerApps: Snel en eenvoudig ontwikkelen voor betere resultaten

PowerApps

Met Dynamics NAV beschikt u over een krachtige oplossing voor de ondersteuning van uw bedrijfsprocessen. De software ondersteunt een groot deel van deze processen, van klantbeheer tot voorraadmanagement en financieel management. Ook kunt u Dynamics NAV koppelen aan andere systemen binnen uw organisatie. Toch is geen bedrijf hetzelfde en zal geen enkele standaardoplossing al uw processen volledig kunnen automatiseren. Er zijn altijd aanpassingen of uitbreidingen nodig om standaard bedrijfssoftware aan te laten sluiten op de specifieke bedrijfsprocessen binnen een organisatie. Maar hoe realiseert u deze aanpassingen zonder torenhoge investeringen in complexe maatwerkprojecten? Daarvoor is PowerApps ontwikkeld. Met PowerApps beschikt u over het gereedschap om zonder dure ontwikkelaars uw software geschikt te maken voor uw bedrijfsprocessen. In deze blog gaan we wat dieper in op de mogelijkheden van PowerApps.

Hoe werkt PowerApps

Het aanpassen van standaard bedrijfssoftware vereist van oudsher diepgaande kennis van de architectuur van het systeem. Het ontwikkelen en bouwen van aanpassingen is vervolgens een complexe aangelegenheid, zeker als de software ook op meerdere apparaten moet kunnen werken. Zoals computers, tablets en smartphones.

PowerApps zorgt dat die complexiteit van de ontwerper wordt afgeschermd. PowerApps biedt de ontwikkelaar standaard interfaces met de bestaande systemen. Met behulp van de grafische ontwikkelomgeving met standaard bouwblokken kunnen eenvoudig nieuwe workflows en functies worden ontwikkeld. Die maken gebruik van de data en functies in systemen als Dynamics NAV, maar ook van platformen als Office en SharePoint. PowerApps doet zelfs suggesties voor een kant en klare applicatie op basis van de data die het aangeleverd krijgt.

Door met behulp van PowerApps de functies en data uit die platformen slim te combineren, bouwt u snel nieuwe apps. Apps om timesheets in te vullen, orderformulieren te verwerken, productcalculaties uit te voeren of voorraden te tellen. Welke functionaliteit u ook maar wilt realiseren, met PowerApps ontwikkelt u een app die de volledige workflow ervan van begin tot eind ondersteunt. En dit alles in de gebruiksvriendelijke interface die u wilt.

Uw apps zijn eenvoudig in gebruik en zeer toegankelijk

De apps die u met PowerApps ontwikkelt kunnen gebruikt worden op alle gangbare devices. Uiteraard via de desktop of laptop, maar ook via tablet en smartphones. Om de gebruikers niet te overladen met functionaliteit die ze voor hun eigen werk niet nodig hebben, ontwikkelt u losse apps en stelt die via een eigen app portal beschikbaar. Iedere gebruiker installeert daaruit de apps die hij of zij nodig heeft voor de eigen functie binnen het bedrijf.

Hoe eenvoudig kunt u deze apps realiseren?

PowerAppsVaak wordt bij dit soort ontwikkeltools de indruk gewekt dat iedereen direct zijn eigen app kan bouwen. Dat is helaas iets te optimistisch. De ontwikkeltool schermt de complexiteit zodanig af van de ontwikkelaars dat inderdaad geen technisch gespecialiseerde programmeurs nodig zijn. Maar enig technisch inzicht in de werking van de systemen waarvoor een app wordt ontwikkeld is natuurlijk wel noodzakelijk. En zelfs met die bagage blijkt voor een team met bijvoorbeeld business analisten of applicatiebeheerders PowerApps nog een behoorlijke leercurve te hebben. Veel bedrijven werken dan ook samen met hun Microsoft partner om optimaal te profiteren van de mogelijkheden van PowerApps.

De PowerApps ondersteuning van DynamicsConsultants

DynamicsConsultants heeft een methodiek ingericht voor de snelle en kosten efficiënte ontwikkeling van nieuwe apps op basis van de PowerApps toolkit. Samen met uw team van business analisten en gebruikers komen we in zeer korte trajecten tot goed werkende en direct bruikbare business apps.

Ben jij klaar voor de overstap naar Business Central?