Ga naar de inhoud

Partner VelzArt vlot live met Dynamics 365 Business Central

VelzartOnze partner VelzArt is een zakelijk dienstverlener voor ict & telefonie die klanten ontzorgt met totaaloplossingen voor ict-beheer, hosting, internet en vaste en mobiele telefonie. Innovatie zit in het dna van dit vooruitstrevende bedrijf. VelzArt investeert voortdurend in nieuwe kennis en technologie – voor de klant en voor de eigen processen.

Alle reden voor VelzArt, zelf een Microsoft-partner, om over te gaan op Dynamics 365 Business Central. Microsoft’s nieuwe systeem is webbased en zit in een bijzonder gebruiksvriendelijk jasje. Business Central koppelt uitgebreide ERP-functionaliteit aan complete integratie met Office 365 en krachtige Business Intelligence. Met zijn label DynamicsOnline was SucceedIT voor VelzArt de aangewezen implementatiepartner.

“SucceedIT gaat net als wij voor de nieuwste technologie, doet het zonder maatwerk en met transparante prijsafspraken. Dat gaf ons vertrouwen.” – Bart van Velzen (directeur van VelzArt)
“Wij stellen altijd de klant centraal en zijn vooruitstrevend in onze manier van implementeren: lean, transparant en zonder maatwerk.” – Martin Plaat (directeur van SucceedIT)

Dynamics 365 Business Central

Dynamics 365 Business Central is de nieuwe alles-in-een bedrijfsoplossing van Microsoft die naadloos samenwerkt met Outlook, Word en Excel. Het regelt alle zaken van inkoop, verkoop, facturatie en voorraadbeheer tot projectmanagement en servicemanagement. Het werken met extensions (apps) in plaats van maatwerk maakt implementatie en beheer van het systeem een stuk eenvoudiger – en goedkoper.

Aanpassingen aan jouw specifieke gebruikerssituatie vul je simpelweg in met extensions, apps die je kunt downloaden en meteen aan het systeem toevoegt. Zo zijn kleinere aanpassingen met een extension prima te regelen. Als gebruiker kun je ook de verschillende documenten aan je eigen stijl aanpassen. VelzArt is zo dicht mogelijk bij de standaard gebleven, waardoor veel complexiteit en onnodige kosten zijn voorkomen. Bij VelzArt zorgde dit ervoor dat Business Central probleemloos op 1 april live kon gaan.

“Met hun pragmatische aanpak hebben ze de implementatie soepel laten verlopen. Het was prettig samenwerken bij ons op locatie, met korte lijnen en snel schakelen.” – Bart van Velzen (VelzArt)
“Het scheelde dat zij zelf ook veel technische en IT-kennis hebben. Daardoor hebben we van elkaar kunnen leren. Samen hebben we het tot een succes gemaakt.” – Martin Plaat (SucceedIT)

Koplopers

Onze partner VelzArt is als een van de eerste bedrijven in ons land live gegaan met Dynamics 365 Business Central. Het is de opvolger van Dynamics NAV en SucceedIT zet al zijn kaarten op dit nieuwe systeem. Ben je nu nog NAV-gebruiker, dan kun je op termijn de overgang naar Business Central maken. Daarbij kun je profiteren van de ervaring die SucceedIT al heeft opgedaan met implementaties bij VelzArt en andere voorlopers.

Dynamics 365 Business Central bij VelzARt
Intensief samenwerken op locatie

De lessen zijn intussen geleerd. Werk intensief samen en deel kennis, want geen van beide partners heeft alle kennis van de techniek én de gebruikersapplicatie in huis. Ga niet uit van onuitgesproken verwachtingen, maar maak heldere afspraken over wie wat doet. Dat voorkomt dubbel werk of juist werk dat blijft liggen. En zorg dat gebruikers alle mogelijkheden hebben om uitgebreid te testen.

Tot slot een advies waar je als Dynamics NAV-gebruiker je voordeel mee kunt doen: probeer in de komende tijd verder maatwerk te voorkomen en waar mogelijk maatwerk al af te bouwen. Gebruik bewezen add-on’s die werken op Dynamics NAV én Business Central. Dat stroomlijnt alvast een toekomstige overstap naar Business Central.

“Het is mooi dat wij als Microsoft-partner nu zelf met het nieuwste Microsoft-systeem werken. Met die ervaring kunnen wij onze klanten verder helpen.” – Bart van Velzen (VelzArt)
“Deze implementatie heeft laten zien dat wij goed met een ict-bedrijf kunnen samenwerken. We zijn allebei Microsoft-partner en kunnen in de toekomst blijven samenwerken rond Business Central: zij als ict- en Office-experts, wij als ERP-consultants.” – Martin Plaat (SucceedIT)