Ga naar de inhoud

Optimaliseer het magazijn met barcodescanning

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun logistieke processen verder te optimaliseren. Werken met barcodescanning is dan een logische stap. Scanning ondersteunt de hele procesflow in het magazijn, vanaf de scanner van de gebruiker. Digitale magazijntransacties minimaliseren het risico op fouten en verwerken alle mutaties direct in het ERP-systeem. Je hebt dus altijd een actueel inzicht in je magazijnvoorraden. Scanning is snel, nauwkeurig en levert een enorme tijdsbesparing op.

Nu we toch bezig zijn …

Kijk tijdens de implementatie van een scanoplossing ook meteen naar hoe (in)efficiënt het magazijn is ingericht. Ruim verouderde voorraad op en zorg voor routes die in- en uitgifte slim organiseren. Op basis van (historische) gegevens kunnen looproutes makkelijk herleid worden. De fast movers en de grijpvoorraad moeten vooraan in het magazijn staan en de slow movers achterin.

Neem ook gelijk de administratieve processen onder de loep. Door digitaal scannen zijn de gegevens direct beschikbaar in je bedrijfssysteem. Elimineer onnodige of dubbele handelingen in je systeem; ook weer een extra (tijds)besparing. Eigenlijk start je met een LEAN-aanpak: door overbodige stappen en verspilling te voorkomen, verklein je het risico op fouten.

Functionaliteit

Een geïntegreerde scanoplossing ondersteunt dus de hele procesflow in het magazijn, vanaf de scanner van de gebruiker, zoals uiteraard de ontvangst, opslag en orderpicking van goederen. Maar medewerkers kunnen hun scanner ook gebruiken voor het tellen van items, het aanpassen van voorraadgegevens en het verwerken van interne verplaatsingen. Alle voorkomende werkzaamheden in de magazijnen worden begeleid en geregistreerd via de WMS-functionaliteit op de scanner van de medewerker. En behalve scannen, kunnen medewerkers ook direct labels printen.

Prettige bijkomstigheid is dat het systeem niet steeds online hoeft te zijn. Ook als er in het bedrijf niet overal dekking is, is een goed Mobile WMS toch volledig te gebruiken. Het apparaat registreert alle wijzigingen en zodra er verbinding is met het bedrijfsnetwerk, wordt het ERP-systeem geüpdatet.

Bewezen oplossing: Tasklet Factory Mobile WMS

Tasklet Factory Mobile WMS is zo’n goed doordachte geïntegreerde scanoplossing. De gebruikersvriendelijke interface, de offline functionaliteit en de eenvoud om iets aan te passen, maken het een logische en verstandige scanoplossing. Een bijkomend, niet onbelangrijk voordeel is de korte implementatietijd. Tasklet Factory Mobile WMS is compatible met Dynamics 365 Business Central, maar ook met oudere versies van Microsoft Dynamics NAV.

 

 

Interesse of meer weten?

Bel of mail gerust voor meer informatie of een demo.

Of bekijk ook de website van Tasklet Factory

barcodescanning Tasklet Factory