Ga naar de inhoud

Opleiding voor kinderen in Ghana

Wij groeien hard en onder het motto ‘Succes moet je delen’, steunen wij al jaren Edukans. Net als Edukans vinden wij dat ieder kind de kans verdient om zich te kunnen ontplooien en te ontwikkelen.

Samen met Edukans zetten wij ons in voor goed onderwijs in ontwikkelingslanden, waarbij zij zorgen voor een veilige leeromgeving, goed opgeleide en gemotiveerde docenten, betrokken ouders en relevante opleidingen voor deze jongeren.

Het EDU Q-card project

Sinds begin dit jaar steunen we een nieuw project: de EDU Q-card. In Ghana hebben kinderen door de gebrekkige kwaliteit van het onderwijs minder mogelijkheden om zich te ontplooien. Om deze kwaliteit te verhogen en zo de kansen van deze kinderen te vergroten is de EDU Q-card ontwikkeld. Zo levert Edukans samen met lokale partners een bijdrage om de onderwijskwaliteit in Ghana op een duurzame manier te verbeteren.

Lokale Edukans-partner Stephen Agbenyo over het belang van het EDU Q-card project.

Breed draagvlak met lokale partners

De EDU Q-card is een interactieve online tool om het onderwijs te beoordelen en daarmee te verbeteren. Het bijzondere aan dit project is dat iedereen betrokken is: leerlingen, docenten, directies, ouders en onderwijsinspecteurs. Het verbeteren van de onderwijskwaliteit wordt daardoor breed gedragen door de gehele community. De tool geeft de resultaten van evaluaties weer met duidelijke smileys. Zo kun je direct hoe de school scoort op:

  • Leeromgeving
  • Leren (leerlingen)
  • Lesgeven (docenten)
  • Schoolmanagement
  • Ouders

Deze EDU Q-Card wordt al met veel succes ingezet in Peru, Kenia, India en Ethiopië. Na een succesvolle pilot op 30 scholen in de Volta-regio van Ghana, kan het project uitgebreid worden naar andere regio’s. Met de bijdrage van SucceedIT kunnen 10 extra scholen

Over Edukans

Edukans zet zich vanaf 2002 in voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden. Het doel van de organisatie is kinderen en jongeren het best mogelijke onderwijs te geven en ze helpen het beste uit zichzelf te halen. Edukans is actief in Bolivia, Ethiopië, Ghana, India, Kenia, Malawi, Oeganda, Peru en Zambia. Wil je meer weten over deze projecten of wil je zelf een bijdrage leveren? Bezoek dan de website van Edukans voor meer informatie over de projecten en de sponsormogelijkheden.