Ga naar de inhoud

Nieuwe Microsoft Dynamics 365 vanaf april 2018 beschikbaar in Nederland

Microsoft Dynamics 365 is al enige tijd beschikbaar in de Verenigde Staten, maar nu is bekend geworden dat je vanaf april 2018 ook in Nederland gebruik kunt maken van deze ERP-oplossing. Dynamics365  is een ERP cloudservice die volledig is geoptimaliseerd voor kleine en middelgrote ondernemingen. Met deze software zorg je ervoor dat jouw administratieve en sales processen optimaal ondersteund worden, waardoor de organisatie veel efficiënter werkt.

 

De verschillende Dynamics 365 pakketten beschikbaar

upgrade beschikbaar

Microsoft Dynamics 365 kent onderstaande varianten. Afhankelijk van de bedrijfsactiviteiten kies je de best passende oplossing. De meest voor de hand liggende start is Dynamics 365 for Financials and Operations. Dit pakket bevat alle financiële en administratieve ondersteuning. Rekeningenbeheer, de balans en jaarafsluiting en uiteraard debiteuren- en crediteurenbeheer. Daarnaast is er salesondersteuning, inkoop- en voorraadbeheer en omvat het pakket basis CRM-functies. De pakketten op een rij:

  • Dynamics 365 for Sales, Business Edition. De Business Edition kan worden beschouwd als de ‘light editie’ van Dynamics 365 for Sales. De module omvat o.a. contact- en accountmanagement functies. Daarnaast is er uitgebreide ondersteuning voor lead, opportunity en pipeline management. Voor de salesmanager zijn er uitgebreide sales raportten beschikbaar en kunnen er klantanalyses worden uitgevoerd.
  • Dynamics 365 for Marketing, Business Edition ondersteunt bij het opstellen en uitvoeren van de marketingplanning. Er is functionaliteit voor mailmarketing en eventplanning. Ook kun je met behulp van Dynamics 365 de marketingpagina’s en formulieren op de website beheren. Verder worden marketeers ondersteund bij het optimaliseren van de customer journey in multichannel omgevingen om optimaal rendement te halen uit klantwerving.
  • Dynamics 365 for Customer Service, Business Edition. Deze functionaliteit is in de eindfase van ontwikkeling. Deze module ondersteunt bij het effectief organiseren van de klantenservice via de verschillende kanalen zoals telefoon, mail en chat.

 

Is maatwerk en integratie mogelijk bij Dynamics 365?

maatwerk NAV worden apps nu beschikbaar

Ja, Dynamics365 bied je de mogelijkheid voor klantspecifieke uitbreidingen, aanpassingen en integratie. Geen maatwerk in de klassieke vorm waarbij een programmeur in het hart van de software-code aan de slag gaat maar middels geïntegreerde apps. Zo kunnen met een tool als PowerApps maatwerk apps en interfaces worden gebouwd als aanvulling op de standaard functionaliteit, wat leidt tot een op het eigen proces toegesneden oplossing waarbij de bedrijfsprocessen logisch en efficient worden afgehandeld. In de Microsoft AppSource zijn veel third-party apps beschikbaar die werken bovenop Dynamics 365. Terwijl PowerBI beschikbaar is om uitgebreide rapportages en analyses te maken. Deze toevoegingen kunnen door onze NAVconsultants met succes worden gerealiseerd, zonder het oorspronkelijk core systeem aan te tasten. Je kunt daardoor altijd weer makkelijk mee naar de volgende versie.

 

Dynamics NAV en Dynamics Enterprise niet hetzelfde als Dynamics 365

Dynamics365 is vanaf april 2018 beschikbaar op de Nederlandse markt. Echter, er zijn op dit moment al bedrijven die onterecht Dynamics365 onder deze naam verkopen, maar het betreft hier de oplossingen Dynamics NAV2017 en Dynamics Enterprise Edition. Laat u hierdoor niet op het verkeerde been zetten. Dynamics NAV en Dynamics Enterprise Edition zijn veel uitgebreider, complexer en behoorlijk duurder dan de echte Dynamics365. Achteraf alsnog overstappen is bovendien geen optie en je dreigt dus onnodig en langdurig aan een te dure oplossing vast te zitten. Overweeg je Dynamics365 aan te schaffen? Wacht dan tot januari 2018. Check onze website of adresseer u op onze nieuwsbrief. Wij houden u op de hoogte van de releasedatum.