Ga naar de inhoud

Nieuw in Release Wave 2: 8 Handige Updates voor Business Central

Het is weer die tijd van het jaar waarin we uitkijken naar de nieuwste updates voor Microsoft Dynamics 365 Business Central. Vanaf 1 oktober worden de eerste nieuwe functies uitgerold, met de meeste aanpassingen die in november volgen. Laten we eens kijken naar de 8 meest handige nieuwe ontwikkelingen die deze update met zich meebrengt:

1. Automatisering met Power Automate

Binnen Power Automate zijn er nu tal van nieuwe triggers beschikbaar die worden geactiveerd op basis van Business Events. Dit betekent dat je bijvoorbeeld automatisch kopieën van inkooporders naar leveranciers kunt sturen zodra deze zijn goedgekeurd binnen Business Central. Dit bespaart kostbare tijd en vermindert handmatige taken.

2. Voorraadweergave

Een geweldige toevoeging voor bedrijven die met WMS binnen Business Central werken: de verkoop-, productie- en assemblageorders krijgen nu een overzicht van toewijsbare voorraad. Dit biedt diepgaand inzicht in beschikbare voorraad voor verkoop en maakt productieplanning uiterst nauwkeurig. Bovendien is het nu mogelijk de optie om de voorraad op de artikelkaart aan te passen, uit te schakelen, om fouten te voorkomen.

3. Verbeterde Validatie

Business Central controleert nu strenger of ingevoerde gegevens correct zijn. In versie 23 kun je binnen foutmeldingen twee acties uitvoeren: de wijziging terugdraaien of de foutmelding kopiëren met technische informatie voor support. Dit maakt gegevensinvoer en foutoplossing efficiënter.

4. Copilot voor Marketingteksten

Een primeur binnen Business Central: de Copilot-functionaliteit voor het genereren van marketingteksten. Dit is vooral handig als je een breed scala aan producten aanbiedt. Co-pilot maakt op basis van informatie op de artikelkaart en de door jou gekozen kenmerken, kant-en-klare marketingteksten in de gewenste stijl.

5. Copilot voor Bankreconciliatie

Voor financiële afdelingen is het reconciliëren van bankafschriften een kritische taak. De nieuwe Copilot-functie maakt gebruik van AI-aangedreven transactieafstemming om dit proces verder te automatiseren en de verwerkingstijd van niet-afgestemde transacties aanzienlijk te verminderen. Finance kan nu eenvoudig transacties controleren en goedkeuren, terwijl Copilot leert van eerdere beslissingen en steeds slimmer wordt.

6. Gebruiksvriendelijkheid

Bij elke update streeft Microsoft naar verbeteringen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en stabiliteit in Dynamics 365 Business Central. In deze update zie je dit vooral terug in de volgende onderwerpen:

Alle Velden Beschikbaar in Personalisatie

Met de nieuwste update krijg je meer controle over je systeem. Alle velden zijn nu beschikbaar om toe te voegen aan je verschillende schermen. Zo kan je de personalisatie optimaliseren naar de specifieke behoeften van de verschillende gebruikers.

Verbeterde Zoekfunctie

Zoeken was nog nooit zo eenvoudig. Met de verbeterde zoekfunctie kun je nu snel en gemakkelijk door alle gegevens in Business Central navigeren, waardoor je moeiteloos de informatie vindt die je nodig hebt.

Rolgerichte Velden

Voor specifieke rollen binnen je organisatie ben je nu in staat je velden “ niet-bewerkbaar” maken. Gebruikers kunnen dan alleen bewerkingen uitvoeren op de velden die relevant zijn voor hun functie, waardoor fouten worden voorkomen en efficiëntie wordt bevorderd.

Uitgebreide Zoekmogelijkheden in de App

De Business Central-app is nu nog krachtiger geworden. Met uitgebreide zoekmogelijkheden kun je snel de gewenste informatie vinden en direct aan de slag gaan.

Snel Toegang tot Gerelateerde Details

Deze update bespaart je waardevolle tijd door directe toegang te bieden tot gerelateerde details. Of het nu gaat om een artikel op een verkooporder of andere informatie, je hoeft minder te klikken om te krijgen wat je wilt.

7. Apps

Het zoeken naar en verkrijgen van apps is nu nog eenvoudiger. Je hoeft niet langer rechtstreeks contact op te nemen met appbouwers. Het monetization- en licentiebeheerproces verloopt nu via AppSource en het Microsoft Admin Center, waardoor je apps moeiteloos kunt aanschaffen en beheren.

8. Verbeterde Prestaties

De snelheid van Business Central is altijd een prioriteit geweest, en deze update is geen uitzondering. Zeker als  je nu maatwerk hebt, veel apps gebruikt of specifieke processen zoals assemblage op orders, artikeltracering of auditfiles uitvoert, je zult merken dat de prestaties zijn verbeterd. Pagina’s zullen sneller laden en soepeler werken.

Er zijn uiteraard nog veel interessante ontwikkelingen in Release Wave 2 van 2023, hier delen wij binnenkort meer over. Wil je meer informatie over specifieke updates neem dan contact op met ons.