Ga naar de inhoud

Naam en datum voor Tenerife bekend

Microsoft maakt officieel de naam en releasedatum bekent van de nieuwe volledig cloud-based ERP software.

De kenners onder ons weten dat we lang hebben moeten wachten op dit nieuwe product van Microsoft en dat er nogal wat onduidelijkheid is geweest over deze nieuwe software.
Nu lijkt er dan toch echt een eind te komen aan deze onduidelijkheid met de aankondiging van de nieuwe Dynamics 365 ERP oplossing.
In dit artikel geven je we je informatie over de nieuwe (SaaS) software van Microsoft.
Om het makkelijk en overzichtelijk te houden hebben wij dit ingedeeld in de volgende hoofdstukken:

  1. Microsoft Dynamics business central
  2. Het pad van Tenerife naar Business central
  3. Wanneer is Dynamics 365 Business central beschikbaar?
  4. Wat is Microsoft Dynamics 365 business central?
  5. Welke pakketten zijn er van de nieuwe software van Microsoft en hoeveel gaat het kosten?

 

Microsoft Dynamics Business Central

In een officieel bericht van Microsoft op 13 maart 2018 maakt de grootste internationale speler bekend hoe de nieuwe software heet van Microsoft.
Het bekende Dynamcis 365 zal voortaan door het leven gaan als Dynamics 365 Business Central, het nieuwe ERP vlagschip van Microsoft voor klein tot middelgrote bedrijven.

 

Het pad van Tenerife naar Business Central

Microsoft geeft een codenaam aan de nieuwe software. Tenerife is de naam waar men het over heeft als het gaat om de nieuwe software van Microsoft. Dit heeft een aantal maanden lang geduurd, tot en met nu. Na een aantal maanden onduidelijkheid over een naam, functies en releasedatum is het dan zover. De eerste stappen naar een release van Microsoft zijn gezet. Deze codenaam is nu officieel omgezet naar de officiële naam Dynamics Business Central.

 

Wanneer is Dynamics 365 Business Central beschikbaar?

Naast de bekendmaking van de naam heeft Microsoft ook aangekondigd wanneer Dynamics 365 Business Central beschikbaar is voor Nederland. MKB Nederland kan van start met Dynamics 365 Business Central op 2 April 2018.

Wat is Microsoft Dynamics 365 Business Central?

Met Dynamics 365 Business Central gaat Microsoft steeds meer naar een on-demand aanpak met hun producten. Business Central is volledig in de cloud en licentie georiënteerd. Dit betekend dat bedrijven per maand betalen voor elke gebruiker.
De vraag blijft, wat is het nu eigenlijk en wat kan ik hiermee? Op de Business Central webpagina is te zien dat de nieuwe software 5 hoofdfuncties heeft. Hier zal in de komende periode meer informatie over vrijkomen.

  • Financieel management
  • Productie & warehouse management
  • Klant en relatiebeheer
  • Project en budget management
  • Supply chain automatisering

 

Welke pakketten zijn er van de nieuwe software van Microsoft en wat zijn de kosten?

Microsoft bied deze software aan in twee verschillende pakketten.
Op de webpagina is te zien dat Microsoft deze pakketten Dynamics 365 Business Central Essentials en Dynamics 365 Business Central Premium.
Deze pakketten zijn in April te verkrijgen voor 70 en 100 dollar.