Ga naar de inhoud

MPS Textiles – Vrijheid én kostenreductie door een compleet cloud-based bedrijfssysteem

mps textilesMPS Textiles uit Nieuw-Vennep is producent en distributeur van hoofdkussens, dekbedden, matrasbeschermers, bed- en badtextiel, matrassen, boxsprings en bedden. MPS Textiles is uitgegroeid tot een internationale handelsonderneming met eigen productiefaciliteiten in Oost-Europa, de Balkan en China. Michael van Praag Sigaar, directeur-eigenaar hierover: “Sinds 1997 vermarkten wij boxsprings en bedtextiel in meer dan 15 landen. Onze kracht zit hem in de uitgebreide productkennis waardoor wij zeer succesvolle concepten en producten hebben ontwikkeld. Om een idee te geven: We produceren zo’n 200.000 dekbedden en kussens per maand.”

Om alle bedrijfsprocessen in goede banen te leiden, beschikt MPS Textiles over een bedrijfssysteem gebaseerd op Dynamics NAV. Bedrijfssystemen vereisen van tijd tot tijd een upgrade. Elke ondernemer krijgt daarmee te maken. Met de bestaande leverancier bleek dat een kostbare aangelegenheid te worden. Tijd om op zoek te gaan naar een alternatief.

Maatwerk de verstorende factor

“In het verleden hebben wij flink geïnvesteerd in automatisering en digitalisering, compleet opgetuigd met aanvullende maatwerkmodules. Nu moest er een upgrade doorgevoerd worden naar een nieuwere versie van Dynamics NAV waarbij flink wat maatwerk was vereist. Ik zag hierdoor een flinke kostenpost aankomen waar ik niet op zat te wachten” vertelt Van Praag Sigaar.

Bovenstaande is een veel gehoorde klacht. Een basis bedrijfssysteem met veel add-ons of maatwerkmodules, waardoor het systeem niet optimaal benut wordt of waar zelfs maatwerk oplossingen ontwikkeld zijn die niet of nauwelijks gebruikt worden. Bij een update wordt de impact van dat maatwerk ineens pijnlijk duidelijk. Zomaar even updaten kan niet. Een relatief simpele upgrade verandert ineens in een complex en tijdrovend project met dito kosten.

Kies daarom voor een overgang in één keer naar 100% standaard NAV, in plaats van oplossingen met maatwerk en door de leverancier gebouwde add-ons. Dat kan zonder een centje pijn. Eigenlijk is het schandalig dat er nog steeds leveranciers zijn die er op uit zijn, vooral veel maatwerk en eigen add-ons te verkopen. SucceedIT is daar heel duidelijk in: Alleen maatwerk als er geen andere optie meer is.

Klopt de relatie met uw IT-partner nog?

Heeft u veel maatwerk nodig en is uw hosting ook via uw IT-partner geregeld? Dan bent u op elkaar aangewezen. Zolang de relatie met uw IT-partner goed is en deze zijn afspraken nakomt, is er natuurlijk geen vuiltje aan de lucht. Bent u echter ontevreden, dan bent u tot uw IT-partner veroordeeld. Uw IT-partner is namelijk de enige partij die het maatwerk begrijpt en uw systeem kan onderhouden. Overstappen naar een andere leverancier is dan niet eenvoudig.

Van Praag Sigaar hierover: “Als ondernemer wil ik keuzevrijheid. Niet gebonden zijn aan één leverancier. Door al het maatwerk ben je toch gebonden aan je IT-partner. Dit was hét moment om zelf de controle te nemen en in één klap over te stappen. Uiteindelijk ben ik heel blij dat we dat gedaan hebben.” Nu investeren in een toekomstbestendige oplossing die bij de onderneming past, loont echt!”

Cloud-based en schaalbaar

Voor MPS Textiles was een schaalbare en flexibele cloud omgeving dé oplossing. Dat levert een flinke reductie van onderhouds- en beheerskosten op. Toekomstige updates zijn geen issue meer en MPS Textiles beschikt altijd over de meeste recente versie van de software.

Naargelang de groei van MPS Textiles kan ook de IT-omgeving meegroeien. Er wordt alleen betaald voor die zaken die zij op dat moment nodig hebben. Op elk gewenst moment kan MPS Textiles het aantal gebruikers uitbreiden, maar ook afschalen als dat nodig is. Minder onderhoudskosten, geen duur maatwerk en geen vendor lock meer. Dé drie grote voordelen van een cloud-based bedrijfsoplossing als Microsoft Dynamics NAV en Dynamics 365 Business Central.

Een zege voor de échte ondernemer, die keuzevrijheid wil en een flexibel systeem dat mee kan groeien met de onderneming. Zo kan hij zich richten op datgene waar hij goed in is: Ondernemen!