Ga naar de inhoud

Microsofts cloud-succes goed nieuws voor mkb in Nederland

Microsoft Corp. heeft onlangs haar resultaten gepubliceerd van het laatste kwartaal van 2020. De onderneming boekte een omzet van $ 43,1 miljard, een stijging van 17% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat kwam uit op $ 17,9 miljard, een stijging van 29%. De winst per aandeel bedroeg $ 2,03 (een stijging van 34%). Deze resultaten overtreffen alle verwachtingen van de analisten. Het netto-inkomen steeg met 33% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar tot $ 15,5 miljard.

Ondanks de huidige wereldwijde crises steeg de omzet uit de Dynamics ERP- en CRM-producten en cloud-services met 21%. Dit werd voornamelijk gedreven door de omzetgroei van Dynamics 365 in de cloud met 39%. Deze groei is ongeveer drie keer hoger dan de gemiddelde marktgroei voor ERP- en CRM-oplossingen.

“De toenemende vraag naar ons gedifferentieerde aanbod zorgde voor een commerciële cloud-omzet van $ 16,7 miljard, een stijging van 34% op jaarbasis”, zegt Amy Hood, executive vice president en chief financial officer van Microsoft. “We blijven profiteren van onze investeringen in strategische en snelgroeiende markten.”

Microsofts cloud-succes: ‘s werelds grootste en meest uitgebreide cloud-platform

Microsofts cloud-succes en de aanhoudende groei van Microsoft stelt het bedrijf in staat haar investeringen op het gebied van research & development, personeelsgroei en voortdurende innovatie voort te zetten. Wat weer bijdraagt aan haar missie om elke persoon en elke organisatie op de planeet in staat te stellen meer te bereiken.

“Wat we in het afgelopen jaar hebben gezien is het begin van een tweede golf van digitale transformatie, die elk bedrijf en elke industrie overspoelt”, zegt Satya Nadella, chief executive officer van Microsoft. “Het opbouwen van een eigen digitale capaciteit is de nieuwe valuta die de veerkracht en groei van elke organisatie bepaalt. Microsoft leidt deze verschuiving met ‘s werelds grootste en meest uitgebreide cloud-platform.”

De aanhoudend sterke resultaten bevestigen het vertrouwen dat de Dynamics 365-partners en hun klanten in een voortdurend innovatieve toekomst hebben. Als succesvolle Dynamics 365-partner herhalen we dit mantra graag: “De strategische keuze voor een Microsoft Dynamics 365-oplossing is een keuze voor een stroom van innovatie die nooit stopt!”

En nu concreet…

Genoeg mooie Microsoft-cijfertjes en kreten voor nu. Wat betekent Microsofts cloud-succes allemaal concreet voor jou als eigenaar van een handelsbedrijf? Het gaat dus goed met Microsoft – en het Microsoft 365-platform in het bijzonder. Je zit dus goed als je voor het Microsoft 365-platform kiest. Microsoft ontwikkelt volop door en biedt steeds weer nieuwe mooie bedrijfssoftware. Het Microsoft 365-platform heeft enorm veel oplossingen waarmee jij je bedrijf beter, slimmer en efficiënter kunt laten werken. Oplossingen waarmee je jouw bedrijfsprocessen optimaal kunt ondersteunen en waarmee je het werken gemakkelijker en leuker maakt voor jouw medewerkers. Uiteindelijk draait het daar toch om?

Microsoft blijft stevig investeren in het Microsoft 365-platform. Een oplossing als Dynamics 365 Business Central is onderdeel van dat platform en biedt je de mogelijkheid om processen rond inkoop, verkoop, voorraadbeheer, projecten, productie en service & onderhoud te automatiseren.

Wil je een modern en toekomstbestendige oplossing voor jouw mkb-bedrijf? Een oplossing die onderdeel is van Microsoft 365, en die snel en gemakkelijk is te implementeren? Een oplossing die herkenbaar is voor je medewerkers en die het werken gemakkelijker en leuker maakt? Stap dan over naar Microsoft 365 Business Central in de cloud!

Meer weten?

SucceedIT levert met haar labels www.dynamicsconsultants.nl en www.dynamicsonline.nl Microsoft 365-oplossingen voor het automatiseren van kernprocessen bij mkb-bedrijven in Nederland. Met Microsoft Dynamics 365 Business Central maken wij werken gemakkelijker en leuker! Profiteer ook van Microsofts cloud-succes.