Ga naar de inhoud

Microsoft Power Platform

Het Power Platform is een verzameling van Microsoft-tools, low-code en no-code, waarmee je bedrijfsapplicaties kunt bouwen, automatiseren, analyseren en verbeteren binnen Microsoft 365. Het Microsoft Power Platform bestaat uit vijf belangrijke onderdelen:

1. Power Apps

Met Power Apps kun je zonder programmeerkennis apps ontwikkelen om specifieke bedrijfsprocessen te optimaliseren, gegevens vast te leggen en workflows te automatiseren. Je kunt aangepaste mobiele apps maken die rechtstreeks gegevens uit Business Central halen en updaten. Een verkoopmedewerker kan zo met behulp van een mobiele app de voorraadstatus controleren, nieuwe bestellingen plaatsen en klantinformatie bijwerken En dit allemaal geïntegreerd met de gegevens in Business Central. Dit scheelt hem of haar enorm veel tijd en werk.

2. Power Automate

Met Power Automate automatiseer je workflows en optimaliseer je processen. Je kan eenvoudig geautomatiseerde workflows maken die taken en processen verbinden tussen verschillende applicaties en services, waardoor handmatige handelingen niet meer nodig zijn en je de productiviteit flink verhoogd. Zo kan Power Automate workflows creëren die verschillende handelingen in Business Central automatiseert. Wanneer een nieuwe klant wordt toegevoegd in Business Central, kan Power Automate automatisch een welkomstmail verzenden naar de klant en de details van de klant synchroniseren met andere systemen of databases.

3. Power BI

Met Power BI kan je gegevens verzamelen, analyseren en visualiseren in interactieve dashboards en rapporten. Je krijgt hierdoor inzicht in gegevens trends, de prestaties volgen en bent in staat beslissingen te nemen op basis van data. Je krijgt real-time inzicht in de gegevens van Business Central en volgt belangrijke prestatie-indicatoren (KPI’s), zoals verkoopcijfers, voorraadniveaus en financiële resultaten. Bovendien kan je trends en patronen waarnemen, zodat je tijdig beslissingen kan nemen.

4. Power Virtual Agents

Power Virtual Agents kan worden geïntegreerd met Business Central om klanten en medewerkers te ondersteunen met geautomatiseerde chatbots. Bijvoorbeeld, een klant kan een vraag stellen over de status van een bestelling en de chatbot kan direct informatie ophalen uit Business Central en deze aan de klant verstrekken.

5. Power Pages

Power Pages biedt jou de mogelijkheid om snel een externe zakelijke website te bouwen met behulp van de vertrouwde Low-Code technieken. Zo kan je binnen enkele minuten een complete website creëren die je als portal kan gebruiken voor klanten en/of leveranciers waarbij je gebruik maakt van dezelfde gedeelde bedrijfsgegevens die zijn opgeslagen in Microsoft Dataverse,

Power Platform iets voor jou?

Samengevat biedt het Power Platform jou de mogelijkheid om op maat gemaakte apps te bouwen, bedrijfsprocessen te automatiseren, gegevens te analyseren en te visualiseren. Het maakt het werken in jouw bedrijf een stuk leuker en makkelijker en leidt tot succes en groei. Wil jij meer weten over het Power Platform? Neem dan contact op!