Ga naar de inhoud

Microsoft Dynamics’ groei in de cloud is niet meer te stoppen

Microsoft Corp. publiceerde recent de resultaten van het kwartaal dat eindigt op 20 september 2020 met een omzet van $ 37,2 miljard (12% hoger dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder), een operationeel inkomen van $ 15,0 miljard (25% hoger) en een winst per aandeel van $ 1,82 (32% hoger). Het nettoresultaat steeg met 30% in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar tot $ 13,9 miljard. Alle resultaten overtreffen de verwachtingen van analisten. Microsoft Dynamics’ groei in de cloud is niet meer te stoppen!

De omzet van Azure groeide met 48%, terwijl cloud-services en serverproducten met in totaal 22% stegen. In het voorgaande kwartaal groeide de omzet van Azure met 47% tegen een totale groei van 17% in dat segment.

Meer cloud

Ondanks COVID-19 stegen de inkomsten uit de Dynamics ERP- en CRM-producten en cloud-services met 19%, voornamelijk dankzij de groei van de Dynamics 365 cloud-omzet van liefst 38%! Terwijl de omzet voor het bredere segment productiviteit en bedrijfsprocessen $ 12,3 miljard bedroeg en met 11% toenam. In het voorgaande kwartaal steeg de totale omzet van Dynamics met 13%, terwijl de omzet van Dynamics 365 toen met 38% groeide.

Deze snelle en aanhoudende groei in de bedrijfstoepassingen bevestigt het vertrouwen dat de markt heeft in de Microsoft Dynamics 365-oplossingen, in Microsofts intelligente cloud-platform en in de visie van Microsoft.

“De vraag naar ons cloud-aanbod zorgde voor een sterke start van het fiscale jaar, waarbij onze inkomsten uit de commerciële cloud $ 15,2 miljard omzet genereerden, een stijging van 31% vergeleken met een jaar eerder”, aldus Amy Hood, executive vicepresident en CFO van Microsoft. “We blijven investeren in de enorme kansen die voor ons liggen om groei op lange termijn te stimuleren.”

Digitale transformatie

Deze sterke financiële resultaten, gecombineerd met de positieve vooruitzichten voor de komende jaren, stellen Microsoft in staat om investeringen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling onverkort voort te zetten. Daardoor kan het bedrijf zijn missie versnellen om ‘elke individu en elke organisatie op de planeet in staat te stellen meer te bereiken’.

“Het volgende decennium van economische prestaties voor elke industrie en elk bedrijf zal worden bepaald door de snelheid van hun digitale transformatie”, aldus Satya Nadella, de CEO van Microsoft. “Wij innoveren ons volledig moderne platform om onze klanten in elke branche te helpen hun time-to-value te verbeteren, hun flexibiliteit te vergroten en hun kosten te verlagen.”

Voor de implementatiepartners van Microsoft en hun huidige en potentiële klanten bevestigen deze aanhoudende sterke resultaten het vertrouwen dat ze hebben in een stabiele en innovatieve toekomst.

Concurrentiepositie lokale ERP-aanbieders sterk onder druk

Een keuze voor Microsoft Dynamics 365 Business Central als ERP-oplossing voor het mkb is daarmee een veilige en logische keuze:

  • Je wilt gebruikmaken van de nieuwste technologie
  • Je wilt software van een toekomstgerichte en -bestendige partij gebruiken
  • Je wilt dat je software naadloos aansluit bij de al in gebruik zijnde Microsoft-oplossingen als Microsoft 365, Outlook, Excel, Teams etc.

Het mag duidelijk zijn dat de lokale, op Nederland gerichte mkb-softwareleveranciers, de financiële slagkracht, de capaciteit en omvang en het wereldwijde netwerk missen om te kunnen concurreren op het gebied van cloud-technologie, nu de ontwikkeling van het Microsoft-platform blijft doorgaan en zich blijft transformeren om te voldoen aan de eisen van deze tijd.

Een strategische keuze voor de softwareoplossingen van Microsoft is een keuze voor een stroom van innovatie die nooit meer stopt.