Ga naar de inhoud

Microsoft Dynamics 365 groeit drie keer zo snel als de markt

Het zijn vreemde tijden. In de eerste plaats voor gebruikers van bedrijfssoftware, zoals jij. Maar het zijn ook spannende tijden voor de softwareleveranciers. Kunnen ze hun klanten blijvend bedienen? Lukt het ze om de snelheid van hun innovatie up-to-date te houden? Winnen ze nog steeds nieuwe klanten? En zijn ze krachtig genoeg om deze crisis te overleven? Microsoft doet het in deze hectiek erg goed met haar nieuwe vlaggenschip Dynamics 365. Deze suite van moderne en innovatieve ERP- en CRM-oplossingen groeit liefst drie keer sneller dan de markt.

Het groeitempo is een belangrijke indicator van hoe goed softwareleveranciers, hun oplossingen en hun implementatiepartners het doen. Het weerspiegelt het vertrouwen dat klanten hebben in de kwaliteit van deze oplossingen, de mate van innovatie, de kwaliteit van de implementatiediensten en de vooruitzichten op continuïteit.

Volgens de Gartner Group bedraagt de gemiddelde groei van de wereldwijde ERP- en CRM-markten momenteel 17 procent. De huidige groei van Microsoft Dynamics 365 is 47 procent. Dat is een groei van maar liefst drie keer de marktgroei als je je realiseert dat de Microsoft-performance ook in die 17 procent score zit. De groei van de mkb-bedrijfssoftware Business Central, de oplossing waarin SucceedIT B.V. met haar label DynamicsConsultants.nl is gespecialiseerd, bedroeg maar liefst 250 procent!

Deze groei is goed nieuws voor de bestaande Microsoft Dynamics NAV-klanten! Financiële groei betekent immers een voortzetting van de geplande productinnovatie en een verdere versterking van de vooruitzichten op continuïteit. De innovatiekracht van Microsoft is ongekend; lokale (nationale) aanbieders van mkb-bedrijfssoftware kunnen daar onmogelijk tegen opboksen. Als gevolg hiervan zullen naar verwachting steeds meer potentiële kopers Dynamics 365 Business Central op hun shortlist plaatsen. Wat de toekomstige groei verder zal stimuleren.

Microsoft Dynamics 365 Business Central

Business Central is de opvolger van de Microsoft klassiekers Navision en Dynamics NAV, bedrijfssoftware voor de mkb-markt. Een volledige web-based oplossing met sterke integratie op het Microsoft 365-platform met daarop bekende software als Outlook, Word, Excel en Teams. Ook minder bekende oplossingen als PowerBI, PowerAutomate en PowerFlow op het Microsoft 365-platform vormen een krachtige verrijking op Business Central. Steeds meer (mkb-)bedrijven maken gebruik van Microsoft 365 (voorheen Office 365). Een keuze voor bedrijfssoftware van Microsoft voor inkoop, verkoop, voorraadbeheer, projecten en de financiële administratie ligt dan ook voor de hand.

Een upgrade van een oude Navision- of Dynamics NAV-versie naar het frisse en toekomstbestendige Business Central is eenvoudig uit te voeren. Bij een upgrade behoud je al je historische data zodat de financiële gegevens, de verkooporderhistorie en dergelijke niet verloren gaan.

Heb jij plannen om in 2021 jullie verouderde software te moderniseren of om jullie traditionele Dynamics NAV-oplossing te upgraden naar de cloudwereld? Deze resultaten vormen een absolute aanmoediging om Microsoft Dynamics 365 Business Central daarbij serieus in overweging te nemen.