Ga naar de inhoud

Microsoft Dynamics 365 benoemd tot ERP-leider

Microsoft is uitgeroepen tot leider in de 2021-editie van Nucleus Research’s jaarlijkse ERP-technologie Value Matrix. Nucleus onderzoekt de hele markt voor aanbieders van ERP-oplossingen. Alle leveranciers worden uitgebreid gemeten en beoordeeld op functionaliteit en bruikbaarheid en vervolgens in vier categorieën verdeeld. Met haar complete Dynamics 365 ERP-aanbod had Microsoft uiteindelijk de beste scores van alle deelnemende leveranciers waardoor zij dit jaar als de ‘leider onder de leiders’ wordt gezien. 

Als je in de huidige markt op zoek bent naar een nieuwe ERP-oplossing is er een overvloed aan keuzes. Waar begin je met je onderzoek? Door alle opties aan je longlist toe te voegen ontstaat er immers een onwerkbare situatie. Het onderzoek van Nucleus Research komt dan prima van pas.

De analyse van Nucleus

“Ondanks de verstoring die de pandemie van vorig jaar veroorzaakte, zagen we een toegenomen vraag naar ERP-oplossingen in alle sectoren, vooral bij middelgrote bedrijven. Nu werknemers overschakelen naar thuiswerken en hybride opstellingen, wegen de pijnen van on-premises oplossingen, niet samenhangende systemen en handmatige processen voor veel bedrijven ruimschoots op tegen de kosten van een ERP cloud-migratie. ERP-leveranciers bewegen zich richting een Platform-as-a-Service-leveringsmodel.

Daarbij kunnen klanten hun eigen applicaties bouwen bovenop een micro-serviceslaag voor kernfunctionaliteiten waaronder: analyses, chatbots, gegevensbeheer en API-beheertools. Artificial Intelligence (AI) en Internet of Things (IOT) mogelijkheden zijn op dit moment focusgebieden. Leveranciers concurreren op de uitbreidbaarheid van hun platforms via no-code aanpassingen en applicatieontwikkeling.”

Volgens Nucleus Research heeft Microsoft twee unieke ERP-aanbiedingen met Dynamics 365 Business Central en Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management.

Dit is wat het rapport zegt over Microsoft Dynamics 365:

“Microsoft maakt gebruik van een klantfeedback-model waarmee de leverancier zijn klantgerichte aanpak kan voortzetten via community-kanalen en gebruikersstudies. Updates gedurende het hele jaar zijn gericht op verbeteringen aan kernfunctionaliteiten en IT-compatibiliteit. De vereenvoudiging van dimensiebewerking voor taken zoals grootboekposten is gestart als reactie op eerdere problemen bij het corrigeren van fouten die door gebruikers zijn ingevoerd.

Thuiswerkers profiteerden het meest, omdat de update een snelle verbetering mogelijk maakte zonder dat IT-personeel nodig was. Microsoft zette zijn inspanningen voor een gebruiksvriendelijke aanpak voort door gepersonaliseerde app-integratie mogelijk te maken via verbeterde VS-code. Ook biedt Microsoft voor ISV’s telemetrie van de levenscyclus van extensies als onderdeel van het proces voor het indienen van apps op het AppSource-platform.”

De ongeëvenaarde R&D-investeringen van Microsoft, de continue updates om de kernfunctionaliteit te verbeteren, de flexibele uitbreidingsmogelijkheden met apps, de snelle en betaalbare cloudimplementaties en het eenvoudige aanpassingsvermogen op basis van de NoCode-aanpak, chatbots en innovatieve functies zoals AI en IoT, maken Dynamics 365 Business Central / Finance & Supply Chain Management de perfecte oplossing voor middelgrote bedrijven die vandaag al toekomstbestendig willen zijn.

Bovendien hebben Dynamics 365-klanten met het Microsoft-partner-ecosysteem en met AppSource toegang tot een uniek aanbod in de gehele bedrijfs- en technologie-stack.

Het is dus zeker de moeite waard om Microsoft Dynamics 365 op jouw shortlist te plaatsen!

Microsoft ERP leider

ERP Value Matrix: Microsoft – de leider van alle leiders

Over DynamicsConsultants

DynamicsConsultants is een label van SucceedIT B.V. en wij implementeren Business Central en upgraden oude Dynamics NAV-versies (Navision) naar Business Central. Wij doen dit snel en fixed-price. Dat levert én een toekomstbestendige Microsoft-oplossing op die zich razendsnel ontwikkelt en onderdeel is van cloud-platform Microsoft 365, én een samenwerking met een jonge en pragmatische Microsoft-partner die jouw bedrijf op een frisse en effectieve manier helpt bij een optimale inrichting van Business Central.

Geïnteresseerd in DynamicsConsultants als Microsoft-partner? Neem dan contact met ons op. Wij maken graag kennis met je!