Ga naar de inhoud

Master Data Management met Pleunz | de Digitale Medewerker

Item Master, New Product Master of Master Data Management, zomaar een paar benamingen voor een en hetzelfde proces, namelijk het ervoor zorgen dat alle belangrijke bedrijfsgegevens van je organisatie centraal opgeslagen en beheerd worden.

De artikelstam bepaalt het DNA van je organisatie

Alle beschikbare informatie over een product, proces, klant of dienst wordt vastgelegd in één masterfile, ook wel het artikelstambestand genoemd. De informatie in je artikelstambestand zijn als het ware de gen-strengen van een DNA-molecuul. Zorgvuldig beheer van je artikelstambestand is essentieel om inzicht te krijgen in de algehele gezondheid van je organisatie.

Wie beheert het DNA van je organisatie?

Pleunz

Een artikelstambestand is doorgaans gehuisvest in een ERP-systeem, al dan niet gekoppeld aan een MDM- (Master Data Management), PIM- (Product Information System) of PLM-applicatie (Product Lifecycle Management). Het aanmaken en onderhouden van een artikelstambestand moet in handen zijn van een echte Item Master, iemand die zorgvuldig is en ervoor zorgt dat elk detail binnen het artikelstambestand van je organisatie correct is.

Hier zien we de ‘schoen vaak wringen’. Niet alleen het controleren van de details kost veel tijd, het daadwerkelijk aanmaken van een artikelstambestand kost in de meeste ERP-applicaties net zoveel, of zelfs meer tijd. Tijd die er veelal niet is, omdat het betreffende artikel vandaag in het systeem had moeten staan en de stapel met aanvragen voor nieuwe artikelstambestanden groeit. De focus van de Item Master komt meer op de kwantiteit, dan op de kwaliteit van data te liggen. Met alle (correctieve) gevolgen van dien.

PLEUNZ | Uw Digitale Medewerker

Door gebruik te maken van PLEUNZ | Uw Digitale Medewerker, kunnen de Item Masters (de personen die verantwoordelijk zijn voor het aanmaken en beheren van artikelstambestanden) zich (overdag) focussen op het kwalitatieve aspect van hun rol, namelijk het verifiëren en consistent maken van de aangeleverde data. Het kwantitatieve aspect van hun rol, het daadwerkelijk invoeren van de artikelstamdata, kunnen ze (’s nachts of op ieder gewenst moment) laten uitvoeren door PLEUNZ | Uw Digitale Medewerker.

‘Domme software’ slim inzetten? PLEUNZ noemt het liever pragmatisch

PLEUNZ configureert ‘domme software’ (Robotics Process Automation) tot Digitale Medewerkers, door hier vooraf kennis van bedrijfsprocessen en ERP-applicaties aan toe te voegen. Zo heeft PLEUNZ – samen met haar partners – Digitale Medewerkers beschikbaar gemaakt voor een groot aantal ERP-applicaties.

Omdat de configuratie, implementatie en licentiekosten voor rekening zijn van PLEUNZ, betaal je alleen een maandelijks tarief voor het gebruik en de ondersteuning van de betreffende Digitale Medewerker. Ideaal als je wilt gaan testen en zonder risico of grote investeringen van start wilt gaan.

De fase van inspiratiesessies, seminars en workshops is PLEUNZ voorbij. Of je organisatie nu 1 uur per dag of 24 uur per dag een Digitale Medewerker nodig heeft, PLEUNZ kan concrete voorbeelden laten zien van hoe het in de praktijk werkt voor haar klanten, en ervaringen omtrent beschikbaarheid en veiligheid van de Digitale Medewerkers met je delen.

Meer informatie?

Benieuwd of PLEUNZ jouw organisatie ook kan ondersteunen?
Neem dan contact op met Marcel Dekker ([email protected]).

Marcel Dekker - PLEUNZ
Marcel Dekker – PLEUNZ