Ga naar de inhoud

Korting laat geleerde lessen vergeten

Wereldwijd hebben bedrijven de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het selecteren van softwaresystemen. Sommige bedrijven hebben dit proces zelfs al meerdere keren doorlopen. Maar zodra tijdens de onderhandelingen het magische woord ‘korting’ klinkt, hebben veel bedrijven de neiging om al hun eerder geleerde lessen ineens te vergeten. Deze opmerkelijke vorm van geheugenverlies heeft vaak enorme gevolgen.    

Kapitaalvernietiging

Bedrijven die hun softwareoplossingen vervangen plegen vaak kapitaalvernietiging. Elk jaar besluiten nog steeds veel bedrijven om deze drastische stap te zetten. De redenen hiervoor zijn divers en variëren van een onverwacht faillissement van de softwareleverancier en afnemend onderhoud op het aangeschafte softwaresysteem tot aan volledig mislukte implementatieprojecten.

Als de oorzaken binnen de klantorganisatie liggen, zullen bedrijven deze fout niet meer maken. Behalve als er geprofiteerd kan worden van een korting, dan treedt het geheugenverlies weer op.

Verkeerde keuzes die je maakt om ‘budget te besparen’ in je ERP-project

  1. Was de beperkte kennis van de consultants de oorzaak van de problemen? Voor korting zijn de meeste klanten bereid onervaren consultants toe te laten in hun project.
  2. Het budget verlagen door de aangeboden diensten voor changemanagement over te slaan.
  3. Hoe zit het met het belang van continuïteit? Extra korting wist ook deze belangrijke les uit het geheugen. En laten we, net zoals de vorige keer, een stagiair aannemen voor het algehele projectmanagement. Dat scheelt ons de kosten van een dure professional!

 

Stoot jij je tweemaal aan dezelfde steen?

Volgens een bekend spreekwoord stoot een ezel zich geen tweede keer aan dezelfde steen. Maar hoe zit dat met jou? Heb jij de neiging om lessen uit het verleden te vergeten? Voorkom dat je ze vergeet door je lessen op te schrijven en ze te delen met je betrokken collega’s. Zo blijven ze top of mind, wat de kans verkleint dat je de gemaakte fouten bij jouw volgende softwareselectie weer vergeet.

 

De aanpak van SucceedIT

Wij implementeren Microsofts ERP-oplossing voor het mkb, Business Central, en upgraden oude Dynamics NAV-versies (Navision) naar Business Central. Business Central is de alles-in-één bedrijfsoplossing van Microsoft die volledig cloud-based is. Microsoft 365 is de basis voor volledige integratie van processen en biedt zowel CRM- als ERP-oplossingen die als één geheel functioneren binnen het Microsoft365-platform.

Microsoft Dynamics 365 is sterk geïntegreerd in bekende Office-producten als Outlook, Word en Excel. Microsoft 365 brengt alle informatie bij elkaar in een vertrouwde en veilige omgeving, toegankelijk voor iedereen binnen het bedrijf. Het bewerken en delen van documenten, agenda’s en andere tools maakt samenwerken met collega’s en relaties makkelijk en overzichtelijk. Zo maak je eenvoudig een einde aan eilandautomatisering binnen jouw bedrijf.

 

Interessant voor jouw bedrijf?

Vraag dan een gratis analyse aan. In deze analyse stellen wij een roadmap op en geven wij advies over fasering, het uitfaseren van maatwerk en komen wij met een concreet stappenplan en een begroting, en waar mogelijk zelfs een fixed-price aanbod! Zo heb je duidelijkheid en zijn er geen verrassingen achteraf. Een menukaart zeg maar, waarmee jij ook kunt bepalen hoe je het project wilt faseren en in welk tempo.