Ga naar de inhoud

Je kerstkaart en je ERP-integratie

December is de tijd waarin bedrijven kerstkaarten sturen naar hun zakenrelaties als bedankje voor het afgelopen jaar. Vaak, maar onbedoeld, worden meerdere kaarten naar dezelfde persoon gestuurd, wat gênant kan zijn, aangezien dit het niveau van data-integratie in je organisatie weergeeft. Hoe is het met jouw IT-integratie gesteld?

Kerstkaarten sturen vanuit je ERP

Dagelijks worstelen bedrijven met de gevolgen van een slechte ERP-integratie. De meerderheid van hen gebruikt meerdere systemen voor hun verschillende domeinen. Vaak uitgevoerd in een complexe aanpak. De integratie tussen die subsystemen is slecht. Of erger nog: niet aanwezig! Vaak is het ERP-systeem gekoppeld aan tientallen individuele bestanden in Excel en Access die als standalone functioneren. Maar we zien ook situaties waarin het ERP-systeem op een niet-integrale manier worden gebruikt. Het gevolg van deze scenario’s is overbodige data.

Problemen worden zichtbaar

Welke indruk krijgen zij van je bedrijf? Hoe schatten zij de professionaliteit van jouw organisatie in? Of verklaart het misschien de vele fouten die jouw bedrijf in de loop van het jaar maakt?

Uiteraard is de schade voor het versturen van meerdere kerstkaarten te verwaarlozen. En de kosten van de extra enveloppen en postzegels zijn te overzien. Maar het wordt een heel ander verhaal als het gaat om foutieve leveringen, specificaties die afwijken van de gemaakte afspraken en facturen die naar verkeerde adressen worden gestuurd. De realiteit is dat jouw klanten tegenwoordig bereid zijn om voor minder van leverancier te wisselen.

Modernisering

Het goede nieuws is dat december de beste tijd van het jaar is om goede voornemens te bedenken voor het nieuwe jaar. Dus als je kerstkaartactie dit soort kenmerken vertoont, is het misschien een goed idee om modernisering van je ERP-systeem hoog op je lijstje met goede voornemens voor 2022 te zetten!

Upgraden met SucceedIT

Ben je van plan je ERP te moderniseren en over te gaan naar een toekomstbestendige oplossing volgend jaar? SucceedIT wil je hier graag bij helpen!

Wij hanteren een heldere projectaanpak waarbij vooraf de scope in een begroting in detail is uitgewerkt. Als onderdeel van het contract wordt een deliverable-lijst opgesteld waarin is gedefinieerd wat de uitkomsten van het project moeten zijn. Dit op detailniveau, zodat er zo min mogelijk mis kan gaan in de verwachtingen. Ook benoemen we waar mogelijk en relevant wat buiten de scope valt.