Ga naar de inhoud

IT-Innovatie, dat is niet voor ons

Mijn tip is dus om niet stil te zitten

Rogier Thewessen – Young Capital: “Ik denk dat we het ergste met de crisis nu echt gehad hebben. En die bedrijven die het tot nu toe gered hebben in het mkb hebben het heel goed gedaan. Wat ik zie is dat vooral die bedrijven omvallen die al tien jaar niets met innovatie gedaan hebben. Mijn tips is dus om niet stil te zitten.”

IT innovatie

Innovatie voor iedereen

Het beeld wat weleens ontstaat in de media, in de vergaderkamers, bij de koffiemachines en in de wandelgangen is soms wat ongenuanceerd en eenzijdig belicht. Bedrijven stappen nog massaal in ICT project valkuilen en lijken moeite te hebben met aansturing van hun leveranciers op dit vlak. Leveranciers zijn nog te vaak overmoedig en scheppen torenhoge verwachtingen.

Wij zien dat veel bedrijven investeringen in IT blijven uit stellen . Daar zijn vaak heel goede redenen voor. Onzekere toekomst, spookverhalen over mislukte implementaties en angst voor torenhoge kosten.

Maar met een goede aanpak, een duidelijke “roadmap” en een in heldere scope kunt u met weinig risico en een beperkt budget toch grote stappen zetten. Ook als kleine en middelgrote organisatie. Innovatie met ICT is zeker niet alleen weggelegd voor de TOP 500.

Ik hoor u denken, wij zijn een relatief klein bedrijf, zouden graag innoveren met ICT maar weten niet goed welke keuzes te maken, hebben een beperkt budget en het ontbreekt ook nog eens aan de tijd. De ideale ingrediënten om het voor u uit te schuiven.

 

Zorg voor een plan!

Wij pleiten er voor dat ieder bedrijf hoe klein of groot dan ook minimaal een 2 jaren plan op het vlak van ICT maakt welke aansluit bij de bedrijfsdoelstellingen en verwachtingen. Hou het eenvoudig, ga niet sneller dan uw organisatie kan gaan en neem geen onnodige risico’s.

Hoe doet u dat dan? Kijk naar wat u nu heeft aan ICT, bespreek met uw collega’s, klanten en leveranciers waar het aan schort, bepaal de mogelijke verbeteringen en bepaal hoe u deze verbeteringen (al dan niet) met IT-oplossingen kunt realiseren.

Voorbeelden van innovatieve ICT oplossingen waar kleine- en middelgrote bedrijven voordeel uit kunnen halen zijn:

 • Klantportalen / webshops / orderportalen
 • CRM oplossingen
 • Digitaliseren van documenten
 • Workflows en alerts op kritische bedrijfsprocessen
 • Goede opslag en zoekfunctionaliteit bedrijfsdocumenten
 • Rapportage tooling
 • ERP implementatie
 • Outlook integratie
 • Office365
 • Voorraadoptimalisatie
 • Koppelingen tussen systemen die u nu nog heeft
 • Inzet van handige apps die aansluiten op uw bedrijfsprocessen

U kunt u innovatieve ICT-omgeving beetje bij beetje opbouwen en vormen naar uw bedrijfsprocessen. In een keer een totaal oplossing implementeren is niet meer van deze tijd. Faseer en optimaliseer proces voor proces. Spreidt kosten en risico’s en loop niet harder dan u (of uw klanten) willen.

En nee, voor geen van bovenstaande oplossingen bent u te klein of zijn bij voorbaat te duur voor uw organisatie. In een wereld van apps, cloud en opensource is veel mogelijk voor weinig.

Een handje vol mogelijkheden

Voorbeelden van oplossingen die wij gebruiken of klanten kunnen aanraden zijn:

Office365, niet alleen mail in de cloud maar ook mogelijkheden voor projectportalen, opslag van documenten en eenvoudige klant- of orderportalen.

ZOHO CRM is een opensource CRM oplossing, een basic versie is gratis. Wilt u meer dan betaalt u een vast bedrag per gebruiker per maand. Betaalbaar en schaalbaar.

PowerPivot een krachtige rapportage tool van Microsoft, een gratis add-on op Excel waarmee u management rapportages kunt bouwen met data bijvoorbeeld afkomstig uit uw ERP oplossing.

Daarnaast zijn er talloze oplossingen voor digitale factuurverwerking, het digitaliseren van (interne) documentstromen. Vaak kan betaald worden naar gebruik.

Cloud en hosted oplossingen zijn inmiddels gewoon. U bespaart u hoge licentie kosten, investeringen en hardware en onderhoudskosten en langlopende contracten.

Het gaat uiteindelijk om kennis en de juiste keuzes. Waar is onze organisatie het meest mee geholpen, hoe kunnen ICT oplossingen helpen bij het realiseren van onze doelstellingen, hoe kunnen wij besparen met ICT.

SucceedIT B.V. stelt samen met haar klanten een concrete roadmap op, schetst een eerlijk beeld van mogelijkheden en zoeken naar de best passende en betaalbare oplossingen voor haar klanten. Wij stellen in twee dagen een ICT roadmap voor uw organisatie op. Wij brengen in kaart waar u nu staat, analyseren uw bedrijfsprocessen, bepalen met u waar u in 2 a 3 jaar wilt staan en stellen een concrete ICT roadmap op. Een heldere scope, uit te voeren projecten en een inschatting van de kosten per deelproject.