Ga naar de inhoud

Intero Integrity – Eenvoudig internationaal standaardiseren met Dynamics

“Een internationale uitrol is een uitdaging. De ervaring van SucceedIT helpt ons de juiste beslissingen te nemen en tot een goed eindresultaat te komen.” Martijn Petit, CFO, Intero Integrity Services

intero integrity logoIntero Integrity Services is een internationaal opererende specialist in inspecties en industriële services. De technisch dienstverlener combineert innovatieve technologieën, diepgaande inzichten, moderne apparatuur en geavanceerd datamanagement met een gestroomlijnde projectaanpak. Intero helpt opdrachtgevers in de olie- & gasindustrie om de levensduur van hun bedrijfsmiddelen en installaties te verlengen en de prestaties te verbeteren.

Standaardiseren

Intero besloot in 2018 te standaardiseren op Dynamics NAV 2018. NAV 2018 is een uiterst stabiele en klantvriendelijke oplossing die bij uitstek geschikt is voor een ‘on premise’ implementatie, met een database op de eigen server van elke vestiging.

Hiervoor werkte Intero met een klant specifieke versie van NAV, met als add-on een projectenmodule die veel te zwaar bleek voor hun processen. De keuze voor een implementatiepartner viel op SucceedIT, een partner die altijd streeft naar een oplossing die zo dicht mogelijk bij de standaard blijft. Bovendien vergemakkelijkt ‘standaard’ de internationale uitrol over meerdere vestigingen.

“We zien de ontwikkelingen in de markt, met innovaties die elkaar in rap tempo opvolgen, ook op gebied van bedrijfssoftware. Dus zochten we naar een vooruitstrevende partner met een uitgesproken toekomstvisie. In SucceedIT hebben we die gevonden”, verklaart Intero-CFO Martijn Petit.

“Alle landen moesten snel naar hetzelfde platform. Processen optimaliseren en harmoniseren is belangrijk voor een efficiënte en eenduidige werkwijze. Daarnaast is de IT-infrastructuur makkelijker te beheren als iedereen hetzelfde systeem gebruikt en op dezelfde manier werkt; dat scheelt ons tijd en geld.”

Nu onze vestigingen in andere landen Dynamics NAV gebruiken is het eenvoudig om in de verschillende administraties mee te kunnen kijken. Analyses en management dashboards over de verschillende omgevingen zijn zo gemaakt, dankzij de inzet van PowerBI.

pipeline

Procesverbeteringen

Marten Thors begeleide als consultant en projectmanager voor SucceedIT de implementatie bij Intero.

“We zijn begonnen met een analyse; in hoeverre de standaard matchte met hun wensen. Ruim voldoende zo bleek, want de nieuwste versie van NAV kent een goede functionaliteit voor de projectenadministratie. Ze hadden slechts een beperkt aantal wensen voor ‘extensies’, zoals de visualisatie van enkele statistieken en de koppeling met een ander pakket voor de urenverantwoording.”

Ook kwamen er twee add-ons: Document Capture, voor het digitaliseren van inkoopfacturen, en Expense Management, voor het efficiënt verwerken van de ‘bonnetjes’. Petit: “Door het digitaliseren en automatiseren van deze processen en door direct ook met business inteligence, middels PowerBI, aan de slag te gaan, hebben we grote stappen gezet in de informatievoorziening en procesverbetering.”

Internationaal

Dit jaar hebben Intero en SucceedIT de internationale uitrol afgerond, Dynamics NAV is uitgerold naar Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten, Spanje en de Verenigde Staten. Die buitenlandse implementaties voert SucceedIT op afstand uit. Key users komen naar Nederland voor testen en trainen, en voor het meedenken over de conversie vanuit hun oude systeem. De insteek daarbij is dat er in de buitenlandse versies geen aanpassingen komen, afgezien van wat er fiscaal en bancair ‘gelokaliseerd’ moet worden.