Ga naar de inhoud

Howitec Netting – Snel naar Dynamics 365 Business Central tegen een fixed price

“Als je innovatieve producten wilt blijven maken zal je ICT daarop moeten aansluiten”

 

HowitecHowitec Netting uit Bolsward is sinds 1992 actief in het maken en leveren van netten voor de tuinbouw, sport, retail en industrie. Denk hierbij aan netten om gewassen te beschermen en netten voor sportdoeleinden. Howitec beschikt over geavanceerde productiemiddelen voor het afwerken en het op maat maken van deze netten. Een innovatief bedrijf dat regelmatig nieuwe netten en gazen introduceert; duurzame netten die voldoen aan de laatste kwaliteitsnormen.

Dat Howitec innovatief is blijkt ook uit hun visie op ICT. Howitec maakte al lange tijd gebruik van Dynamics NAV en besloot eind 2019 over te stappen op Dynamics 365 Business Central en Office 365. Alles volledig in de cloud. Efficiënter werken, gebruikmaken van de nieuwste online technologie en afscheid nemen van eigen servers en technisch beheer waren de doorslaggevende argumenten om te upgraden naar Business Central.

Succesfactoren

SucceedIT en Howitec werken al een aantal jaar samen in het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Onder andere in projecten rond voorraadoptimalisatie en voorraadbeheer en het verbeteren van in- en verkoopprocessen.

Waar bestaat een succesvol project uit? Marco Anneveldt, algemeen directeur: “Wij hebben er zelf serieus tijd voor vrij gemaakt. Een vaste projectdag met een duidelijke scope, duidelijke uitgangspunten en een heldere taakverdeling.”

Henk Bultsma, finance en IT-manager, vult aan: “In zo’n project lopen er vaak zaken door elkaar heen en alles vindt plaats naast het gewone dagelijkse werk. Om overzicht te houden is goede vastlegging en communicatie noodzakelijk. Door korte lijnen en een goede afstemming over verwachtingen (wie doet wat en wanneer) is het project soepel en goed verlopen.”

Uiteindelijk heeft het geleid tot een succesvol project waarbij het is gelukt de bedrijfsprocessen nog efficiënter te laten verlopen en tegelijkertijd meer inzicht te krijgen. Door alles in een systeem samen te brengen is de managementinformatie ook altijd realtime en overal beschikbaar. Dat bewijst eens temeer de kracht en ongekende mogelijkheden van PowerBI in combinatie met Business Central.

 

 

 

Betrek eindgebruikers en zorg voor draagvlak

Voor de eindgebruikers was het wel even wennen: Business Central heeft een nieuwe look-and-feel. Denk aan velden die net even op een andere plek zitten en functies die soms anders worden aangeroepen.

Dit vraagt om betrokkenheid van de eindgebruikers bij het project, wat bereikt wordt door de gebruikers mee te nemen in het proces en hen goed te begeleiden. Er is bewust gekozen voor een fasering van het project. Om de organisatie mee te nemen en te laten wennen aan de veranderingen worden steeds kleine stappen doorgevoerd. De grootste stap, de overgang naar Dynamics 365 Business Central, is nu gedaan. Vanaf nu worden in kleinere stappen optimalisaties doorgevoerd, in een tempo waarin het bedrijf kan meebewegen.

De volgende stappen zijn het verbeteren van het gebruik van de CRM-module van Business Central en het verbeteren van de managementinformatie met behulp van PowerBI.

Fixed price

Marco Anneveldt: “ICT-projecten kunnen toch binnen budget en begroting uitgevoerd worden. Door een goede samenwerking, partnership en een sterk klein kernteam. Samenwerking is de sleutel bij het succesvol afronden van een dergelijk project.”

Door deze heldere aanpak is het upgradeproject tegen een fixed price uitgevoerd, en binnen de tijd en het budget opgeleverd. Henk Bultsma: “SucceedIT is een pragmatische partner die goed bij ons past. Zij hanteren een duidelijke aanpak en zijn heel transparant.”


Microsoft Dynamics 365 Business Central is de opvolger van Dynamics NAV (daarvoor Navision). Een bewezen Microsoft ERP-oplossing waarmee handelsbedrijven processen als inkoop, verkoop, voorraadbeheer en de financiële administratie kunnen automatiseren. Business Central is een online webapplicatie met een sterke Office 365-integratie. Een krachtig en modern platform waarmee kleinere en middelgrote bedrijven gebruik kunnen maken van de nieuwste technologie voor procesautomatisering.