Ga naar de inhoud

Extension voor efficiënte verwerking bankafschriften.

De standaard reconciliatie (herkenning en verwerking) van bankafschriften in Dynamics NAV heeft beperkingen. Er wordt alleen gezocht op al, binnen het systeem, bekende IBAN gegevens van klanten. Als de gegevens ontbreken is er geen herkenning en is automatische verwerking niet mogelijk. Voor veel Dynamics NAV gebruikers een ergernis die resulteert in extra werk.

Vaak wordt bij een betaling door een klant ook een klant- of factuurnummer meegeven. Waarom worden deze gegevens niet gebruikt worden?

Oplossing

SucceedIT heeft een extension ontwikkeld waarbij ook klant- en factuurnummer wordt gebruikt om betalingen te herkennen. Hierdoor wordt een veel hoger percentage directe herkenning bij het importeren van afschriften gerealiseerd. Door te zoeken en te matchen op factuur- of klantnummer kan de betaling in veel meer gevallen automatisch aan de juiste klant gekoppeld worden. Een mooie tijdsbesparing!

Historie

Reconciliatie betekent in het algemeen verzoening. Het begrip wordt toegepast op een groot aantal gebieden zoals religie, conflictbemiddeling, technische en boekhoudkundige procedures.

Binnen een standaard Dynamics NAV omgeving worden bankafschriften ná het boeken niet als zodanig bewaard. Het is binnen de standaard Dynamics NAV omgeving niet mogelijke oude bankafschriften op te zoeken. Door de toevoeging van deze extension is dat wel mogelijk. Bankafschriften worden automatisch opgeslagen na afloop van het bankboekproces. Zo heeft u altijd inzicht in de historie.

Winst van efficiënte verwerking bankafschriften

Hoger % directe herkenning en verwerking van betalingen
Inzicht in historie verwerkte bankafschriften

Kosten en meer informatie

De kosten van het implementeren van deze extension bedragen € 1.500,- ex btw. Meer weten over de mogelijkheden van deze extension? Neem dan contact met ons op.